Cristina Iacob, regizorul comediei #selfie69, începe castingul pentru următorul film

Cristina Iacob, regizorul super-comediei #selfie69, filmul românesc care a adus în cinematografe un număr record de peste 143.000 de spectatori, a început castingul pentru următorul său lungmetraj, "Suge-o, Ramona!".

664 afișări
Imaginea articolului Cristina Iacob, regizorul comediei #selfie69, începe castingul pentru următorul film

Cristina Iacob, regizorul comediei #selfie69, începe castingul pentru următorul film

Cristina Iacob, regizorul super-comediei #selfie69, filmul românesc care a adus în cinematografe un număr record de peste 143.000 de spectatori până în prezent, a început castingul pentru următorul său lungmetraj, "Suge-o, Ramona!", ale cărui filmări vor demara anul viitor, la începutul verii, produs de Zazu Film.

Scenariul filmului este semnat de Andrei Ciobanu şi de Alex Coteţ, pe baza cărţii omonime scrise de Andrei şi care s-a bucurat de un succes enorm, având peste 1 milion de cititori online.

"Am pornit în sfârşit castingul, lucrăm la scenariu de ceva vreme", spune Cristina Iacob. "Caut cumva acul în carul cu fan, având în vedere că avem nevoie de tineri care să arate de 16 ani, dar să aibă deja 18 ani împliniţi. Se repetă cumva istoria de la #selfie, acum, cu alţi protagonişti. Sper să îi găsim pe cei potriviţi cât mai devreme, pentru a putea intra «în cantonament» împreună", adaugă regizorul.

"Titlul cărţii m-a respins iniţial", povesteşte Cristina. "Neştiind despre ce este vorba, «Suge-o, Ramona!» nu m-a atras să o citesc decât atunci când am văzut-o în librărie: o carte de peste 400 de pagini, citită de mai mult de 1 milion de tineri; adolescenţi care au ales să citească şi altceva în afara paginii de Facebook. Am fost plăcut surprinsă să găsesc o poveste frumoasă de dragoste, prin care am trecut cu toţii în perioada adolescenţei, scrisă cu mult umor, şi care se întâmplă exact în perioada în care am făcut şi eu liceul. M-am regăsit în multe situaţii. Este Romanul adolescentului miop al zilelor noastre", spune Cristina.

Castingul pentru "Suge-o, Ramona!" va fi realizat în perioada următoare la Iaşi, Bucureşti şi Cluj şi se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-25 de ani.

Cristina Iacob se va întâlni cu participanţii la casting din Iaşi la finalul acestei săptămâni, duminică (27 noiembrie), între orele 10.00 – 16.00, la Facultatea de Teatru Iaşi, din cadrul Universităţii de Arte George Enescu, din Strada Costache Negruzzi (fosta Horia), nr. 7-9 şi luni (28 noiembrie), la Cinema City din Complexul Iulius Mall Iaşi, de pe Bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 2.

La Bucureşti, castingul va avea loc miercurea viitoare, 30 noiembrie, la Cinema City Parklake (Liviu Rebreanu 4), şi luni (5 decembrie), la UNATC (Stradă Matei Voievod 75-77).

La Cluj, regizorul se va întâlni cu participanţii la casting duminică (11 decembrie), la Facultatea de Teatru şi Televiziune (Stradă Mihail Kogălniceanu 1) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi luni (12 decembrie), la Cinema City Cluj Iulius (Stradă Alex Vaida Voievod 53-55).

Despre romanul "Suge-o, Ramona!"

"Suge-o, Ramona!" este povestea unei deveniri, o confesiune onestă despre maturizare sexuală şi morală, despre trecerea de la adolescenţă la maturitate. Cu toţii ne amintim de prima iubire adolescentină, care vine la pachet cu suferinţă, trădare, fluturi în stomac, scenarii fanteziste. La prima iubire, lumea se prăbuşeşte şi renaşte la fiecare atingere, la fiecare dialog, în fiecare zi. Prins între pasiunea pentru Ramona şi dorinţa de a se răzbuna pentru indiferenţă ei, Andrei trăieşte câteva aventuri extrem de incitante şi se transformă din timidul îndrăgostit într-un Casanova modern.

Biografii

Andrei Ciobanu, autorul cărţii "Suge-o, Ramona!" şi co-scenaristul viitorului film cu titlu omonim se aude în fiecare dimineaţă la matinalul Kiss FM, este stand-up comedian în Bucureşti şi se citeşte online şi offline oriunde şi oricând.

Cristina Iacob este regizoare şi scenaristă, autoarea comediilor "#selfie69" (filmul românesc cu cel mai mare număr de spectatori din ultimii paisprezece ani) şi "#selfie" (cel mai de succes lungmetraj românesc al anului 2014), şi al filmului "Poveste de dragoste" (2015). Absolventă a unui masterat în cinematografie în cadrul London Film School, Cristina a fondat compania de producţie cinematografică Zazu Film, apoi Asociaţia Scenariştilor Români (ASCER) şi organizează workshopuri de scenaristică şi de actorie susţinute de actori şi regizori apreciaţi. Filmele regizate de ea, lungmetraje sau scurtmetraje, se bucură de un succes enorm la public şi sunt selectate sau premiate în festivaluri naţionale şi internaţionale, printre care Broad Humor Film Festival (SUA), Southampton Internaţional Film Festival (Marea Britanie) - Premiul pentru cel mai bun film, Cannes Short Film Corner, Dakino, Cinemaiubit, Ruby Mountain Film Festival (SUA) - Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studenţesc, Eugene International Film Festival (SUA) - Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de comedie. "În film la Naşu’" - mediu-metraj (2012), "Zestrea" - scurt-metraj (2011), "Mircea Veroiu" - documentar (2010), "Raport despre indiferenţă" - scurtmetraj (2010) sunt alte câteva titluri semnate de Cristina Iacob.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici