CRONICĂ DE FILM:"6,9 pe scara Richter" al lui Caranfil. Dansând suporţi orice. Depresie, minciună şi inocenţă

De jumătate de oră s-a încheiat vizionarea pentru presă a filmului "6,9 pe scara Richter" al lui Nae Caranfil. Monica Stoica, în exclusivitate pentru MEDIAFAX, oferă primele impresii de la Cinema Elvira Popescu, Bucureşti.

2335 afișări
Imaginea articolului CRONICĂ DE FILM:"6,9 pe scara Richter" al lui Caranfil. Dansând suporţi orice. Depresie, minciună şi inocenţă

CRONICĂ DE FILM:"6,9 pe scara Richter" al lui Caranfil. Dansând suporţi orice. Depresie, minciună şi inocenţă

Scurt: multicolor, umor la greu, spectacol, cum n-ai văzut în cinematografia românească.

Story: Povestea unui actor tânăr distribuit într-o piesă-musical. Viaţa lui reală însă curge între tatăl mincinos, dandy, regăsit după ani de zile, şi o nevastă geloasă şi depresivă, prezenţă zilnică. Actorul este, în realitate, un naiv, un inocent incurabil. În ritm de jazz, ca la Hollywood, numai aşa, consideră Nae Caranfil, că poţi trece prin toate cutremurele din viaţa ta, necazuri, griji, ”sfârşituri ale lumii”. Regizorul-scenaristul-autorul cântecelor Nae Caranfil de altfel satirizează o lume fracturată, trăind din zaţurile unui sfârşit de lume care nu se întâmplă niciodată, nici în glumă.

Clasificare: E un film pentru ”spectatorul de pop corn şi coca cola”, declară Nae Caranfil. Poate, cred că este mai mult o poveste ca o prăjitură cu trei straturi. Depresie, minciună şi inocenţă. Trei soluţii de viaţă, suportabile cu toate doar în ritm de dans.

Replica filmului: ”În viaţa reală nu se apucă omul chiar aşa să cânte şi să danseze.”

Nae Caranfil este regizorul filmelor "Filantropica", "Restul e tăcere", "Asfalt Tango". "6,9 pe scara Richter" este o comedie cu accente de musical şi prima peliculă la care cineastul semnează nu doar scenariul şi regia, ci şi muzica şi versurile. Lungmetrajul produs de Mobra Films îi are în rolurile principale pe Laurenţiu Bănescu, Maria Obretin, Teodor Corban şi Simona Arsu.

Filmul "6,9 pe scara Richter" a fost proiectat anul acesta la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), stabilind un nou record la deschiderea evenimentului: peste 3.000 de spectatori în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca. Filmul a avut o avanpremieră bucureşteană în cadrul Les Films de Cannes a Bucarest, proiecţia fiind sold-out încă înainte de începerea festivalului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici