CRP: Limbajul folosit de premierul Boc faţă de jurnalistul Victor Ciutacu este incalificabil

Clubul Român de Presă consideră că limbajul folosit de premierul Emil Boc faţă de jurnalistul Victor Ciutacu, redactor-şef al cotidianului Jurnalul Naţional este "incalificabil" şi că nu există nicio justificare pentru această atitudine a şefului Guvernului.

40 afișări
Imaginea articolului CRP: Limbajul folosit de premierul Boc faţă de jurnalistul Victor Ciutacu este incalificabil

CRP: Limbajul folosit de premierul Boc faţă de jurnalistul Victor Ciutacu este incalificabil

"Clubul Român de Presă constată că Emil Boc, premierul Guvernului şi preşedinte al unuia dintre partidele coaliţiei politice la putere s-a situat, prin atitudinea faţă de jurnalistul Victor Ciutacu, în afara standardelor de conduită şi a responsabilităţilor pe care le impun, într-o ţară europeană civilizată, democratică, poziţia publică pe care o ocupă", se spune în comunicatul CRP, remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

CRP se declară "consternat" de "absenţa exprimării oricăror regrete publice" din partea premierului şi liderulului de partid Emil Boc.

De asemenea, CRP cere PDL să se distanţeze de atitudini ca aceea a premierului Boc.

Premierul Emil Boc s-a referit la jurnalistul Victor Ciutacu folosind cuvintele "derbedeul dracului", după o intervenţie în direct la postul de televiziune Antena 3, duminică seara, momentul fiind înregistrat de camera de luat de luat vedere şi de microfonul postului tv.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici