Cu un videoclip-premieră pentru piaţa din România, filmat în doar 5 secunde, în decorul celebrei serii Wednesday, Smiley lansează „OAMENI”, o piesă-manifest despre FIECARE om

Smiley lansează „OAMENI”, o piesă-manifest despre toţi oamenii, dar mai ales despre FIECARE om în parte şi despre rolul esenţial care transformă pe ORICINE în CINEVA important, însemnat, demn de respect şi apreciere.

482 afișări
Imaginea articolului Cu un videoclip-premieră pentru piaţa din România, filmat în doar 5 secunde, în decorul celebrei serii Wednesday, Smiley lansează „OAMENI”, o piesă-manifest despre FIECARE om

„Am scris o piesă despre oamenii din viaţa noastră pe care parcă nu-i vedem, deşi ei contează atât de mult pentru bunul mers al lucrurilor din vieţile noastre şi fără de care lumea chiar nu ar mai fi la fel. Am făcut piesa în timpul unei tabere de creaţie muzicală din februarie şi îmi doresc mult să o lansez ACUM, când mi se pare un moment atât de potrivit pentru a ne opri din goana zilnică, din pititul pe după ecrane, din judecăţile de valoare care curg în cascadă, din ura care a luat locul iubirii cu tot felul de scuze, din neglijenţa pentru esenţă şi preocuparea pentru aparenţă.”, declară Smiley despre „OAMENI” pe care o descrie ca fiind una dintre cele mai frumoase piese scrise de el vreodată. 

Videoclipul piesei „OAMENI”, regizat de Iulian Moga, reprezintă o premieră absolută pentru piaţa de video din România, pentru că a fost filmat în mai puţin de 5 secunde, mai exact în 4,8 secunde, cu o cameră de filmat de superviteză. „Clipul este fantastic, a ieşit senzaţional! Felul în care este filmat, adică în doar câteva secunde, dar atât de pline, de muncite, de încărcate de pregătiri, de dinamică, este de fapt fix ca metafora şi mesajul întregii piese. Într-o frântură de goană pe stradă de câteva secunde se ascund de fapt sute de chipuri pe lângă care trecem nepăsători, cu ochii în jos, preocupaţi doar de noi şi care ne fac prin contribuţia lor drumul bun şi normal. Către ei trebuie să ridicăm privirea, să zâmbim, să salutăm, să mulţumim, să îi facem pe toţi, dar de fapt pe FIECARE în parte, să conteze şi în ochii noştri, nu numai în tabele cu cifre şi rezultate sau în evidenţele reci ale unor superiori.”, povesteşte Smiley despre videoclipul piesei „OAMENI” care este şi primul din România filmat în decorul celebrei serii la nivel mondial Wednesday, alături de Alexandra Căplescu, una din artistele care au dublat-o pe Wednesday Addams în film, dar şi de îndrăgitul actor Alex Bogdan, cunoscut pentru rolurile satirice, care joacă în clip rolul elevului de bani gata, care a fentat şcoala.    

 Co-producţie HaHaHa Production şi Cat Music, cu muzica şi producţia semnate de Smiley împreună cu Lucian Nagy şi cu versurile semnate de Smiley şi Vlad Cireşan, piesa „OAMENI” a avut şi o precampanie de lansare cu un puternic impact emotional.

În plin val de reduceri sub titlul Black Friday, în care mii de produse sunt valorizate, ridicate la grad de importanţă şi aduse în ochii şi necesarul cumpărătorilor prin reduceri masive, oamenii devin neesenţiali şi îşi pierd ei înşişi valoarea reală care devine echivalentă cu potenţialul financiar sau cu statutul social. Astfel, Smiley şi echipa creativă de la HaHaHa Production au creat o campanie prin care se „vând” oameni la „nici doi bani”, doar-doar ajung să fie băgaţi în seamă şi valorizaţi. Cu interpretarea actorului Alexandru Conovaru, după un text scris ca un pamflet amar de către creativii Paul Cioc şi Titus Dumitrescu, clipul de prelansare a piesei „OAMENI” a aruncat în eterul internetului campania de reduceri, cu oameni pe care nu dai nici 2 bani, la oferta de doar 1,99 de bani

În contrapartidă, fără să îmbrace pe nimeni în haine de erou, ci doar să valorizeze firesc şi onest fiecare om din jur, Smiley vorbeşte pe canalele sale de social media şi cântă despre OAMENI care, zi de zi, fac din lume un spaţiu viu, educat, frumos, sănătos şi curat, dar pe care nimeni nu pare să-i vadă. „Spune-mi ce-ar fi lumea fără ea, fără el, fără ei!”, semnalează Smiley despre oamenii „pierduţi în fundal”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici