Cum justifică Ponta trecerea ICR la Senat

Premierul Ponta a justificat decizia Guvernului de a trece Institutul Cultural Român de sub autoritatea preşedintelui în subordinea Parlamentului prin faptul că instituţia era "mult prea politizată" şi a arătat că ICR va fi subordonat Senatului, condus acum de Vasile Blaga, apropiat şefului statului

1487 afișări
Imaginea articolului Cum justifică Ponta trecerea ICR la Senat

Victor Ponta (Imagine:Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Institutul Cultural Român era o instituţie mult prea politizată. Acum va fi subordonată Senatului, unde se află Vasile Blaga, un apropiat al preşedintelui Băsescu", a spus Ponta, la mai multe posturi de televiziune.

Guvernul a confirmat că Institutul Cultural Român (ICR) va fi trecut de sub autoritatea preşedintelui României în subordinea Parlamentului.

"Trecerea ICR în subordinea Parlamentului este o decizie de democratizare a instituţiei şi are menirea de a se transforma într-o structură mai transparentă. Folosirea fondurilor publice trebuie să fie la adăpost de orice suspiciune, ori printr-un mecanism transparent şi democratic de control parlamentar acest lucru se poate îndeplini", a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului, Andrei Zaharescu.

El a precizat că Senatul este cel care va avea în subordine Institutul şi va organiza alegeri pentru preşedintele acestei instituţii.

Surse oficiale au declarat anterior agenţiei MEDIAFAX că Institutul Cultural Român va fi trecut de sub autoritatea preşedintelui României în subordinea Parlamentului, în baza unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului.

"Institutul va funcţiona în subordinea Senatului", au arătat sursele.

Institutul Cultural Român este o instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică, care funcţioneazăn prezent sub autoritatea preşedintelui României. Şeful statului este preşedintele de onoare al Institutului.

Institutul este condus în prezent de Horia Roman Patapievici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici