Cum să te protejezi când utilizezi reţele wireless sau calculatoare publice

Sunteţi un călător cumpătat. Vă puneţi în bagaje loţiune de plajă, sisteme de siguranţă pentru bagaje şi o borsetă în care să vă tineţi banii. Dar ce precauţii digitale vă luati?

60 afișări
Imaginea articolului Cum să te protejezi când utilizezi reţele wireless sau calculatoare publice

Cum să te protejezi când utilizezi reţele wireless sau calculatoare publice (Imagine: Laszlo Mihaly/Mediafax Foto)

Calculatoarele din cafenele şi hoteluri sunt renumite pentru programele malware pe care le conţin, inclusiv programe "keylogger" care înregistrează tastele folosite de utilizatori şi folosesc capturi de ecran ca să colecţioneze parolele. Multe computere personale nu au importante pachete de securitate pentru software sau antiviruşi cu actualizările făcute la timp. Sau chiar pot avea montate mascat la spate dispozitive fizice de memorare a tastelor folosite.

Înainte de a folosi computerele publice, întrebaţi ce masuri de securitate sunt folosite pentru acele dispozitive. Hotelurile şi cafenelele mai bune au grijă de calculatoarele lor şi le resetează după fiecare utilizator, astfel încât programele neautorizate să fie înlăturate. (Chiar şi aşa, e intotdeauna o idee bună să vă asiguraţi că browserul pe care îl folosiţi nu vă ţine minte parolele şi că vă delogaţi de pe fiecare site pe care l-aţi folosit înainte de a vă ridica de la calculator.)

Citeşte mai multe despre riscurile folosirii calculatoarelor publice şi a reţelelor wireless pe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici