Dan Perjovschi participă la London Festival of Europe

Artistul român Dan Perjovschi va participa, în data de 15 martie, la dezbaterea "On the Idea of Europe in the Arts", organizată în cadrul London Festival of Europe 2008, potrivit Institutului Cultural Român (ICR) de la Londra.

1 afișare
Imaginea articolului Dan Perjovschi participă la London Festival of Europe

Dan Perjovschi participă la London Festival of Europe (Sursa: Mediafax Foto)

Dezbaterea "On the Idea of Europe in the Arts" va fi moderată de curatorul şi criticul suedez Hans Ulrich Obrist, la eveniment urmând să participe şi alţi artişti şi scriitori din Europa.

London Festival of Europe 2008, organizat de European Alternatives, în perioada 6-16 martie, este un eveniment anual care cuprinde serii de manifestări dedicate politicilor europene contemporane, societăţii şi culturii. Festivalul promovează dezbaterile publice despre problematicile europene, punând accentul pe schimburile culturale.

Ediţia din acest an a manifestării include evenimente diverse, din domenii precum artele, literatura, muzica, filmul şi politica. În completarea manifestărilor de la Londra, evenimente similare vor fi organizate de Varşovia, Milano şi Roma, se arată pe site-ul festivalului.

Bernard Stiegler, directorul Centrului Pompidou din Paris, va deschide manifestarea, care va cuprinde şi un weekend dedicat culturii portugheze, un summit european dedicat feminismului şi un Congres european al artiştilor, scriitorilor şi curatorilor.

În 2007, la evenimentele festivalului au participat peste 1.500 de persoane.

Dan Perjovschi (46 de ani) este grafician, autor de performance, apologet critic şi satiric al artei politice.

Operele lui Perjovschi au putut fi văzute pe pereţii şi tavanele de la MoMA, New York (2007), Tate Modern, Londra (2006), Muzeul Ludwig din Köln (2005). La Bienala de la Veneţia, din 2007, desenele lui Perjovschi puteau fi luate chiar pe haine de vizitatorii pavilionului Arsenale, de pe pereţii coridorului de acces. Dan Perjovschi a primit premiul George Maciunas în 2004.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici