Dennis ‘Dee Tee’ Thomas, cofondator al formaţiei Kool & the Gang, a murit la 70 de ani

  • Dennis "Dee Tee" Thomas, cofondator al formaţiei soul-funk Kool & the Gang, a murit sâmbătă, au confirmat reprezentanţii săi pentru Variety.
  • Artistul avea 70 de ani.
140 afișări
Imaginea articolului Dennis ‘Dee Tee’ Thomas, cofondator al formaţiei Kool & the Gang, a murit la 70 de ani

Sursa foto: Twitter

Potrivit unui comunicat de presă, Thomas a murit „liniştit în somn”, în New Jersey.

Thomas a fost un membru original al grupului, în care a cântat la saxofon alto, flaut, percuţie şi a servit ca „maestru de ceremonii” în timpul concertelor trupei.

Născut în februarie 9, 1951 în Orlando, Florida, Thomas a cofondat Kool & the Gang în 1964 alături de fraţii Ronald Bell şi Robert „Kool” Bell, precum şi de prietenii Spike Mickens, Ricky Westfield, George Brown şi Charles Smith. Denumindu-se mai întâi Jazziacs, trupa şi-a creat propria fuziune de jazz, R&B, soul şi funk şi a devenit în cele din urmă Kool & the Gang, în 1969.

De-a lungul carierei legendare a formaţiei, a câştigat două premii Grammy şi şapte premii American Music. Au vândut peste 70 de milioane de albume în întreaga lume şi au produs 25 de top hituri de top 10 R&B. Cel mai recent album al lor, „Perfect Union”, a fost lansat anul acesta iar trupa continuă să cânte.

În 2014, formaţia a câştigat premiul Soul Train Lifetime Achievement Award şi a primit o stea pe Walk of Fame la Hollywood în anul următor.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici