Deutsche Bank ar putea plăti până la 1,5 miliarde de euro despăgubiri

Deutsche Bank a fost condamnată în Germania la plata unor despăgubiri şi dobânzi care ar putea fi cuprinse între 120 milioane euro şi 1,5 miliarde euro moştenitorilor fostului magnat media Leo Kirch, mort în 2011, pentru că ar fi provocat falimentul imperiului său de afaceri în 2002.

321 afișări
Imaginea articolului Deutsche Bank ar putea plăti  până la 1,5 miliarde de euro despăgubiri

Deutsche Bank ar putea plăti până la 1,5 miliarde de euro despăgubiri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Valoarea despăgubirilor şi a dobânzilor urmează să fie stabilită de experţi, potrivit unui anunţ al unui tribunal din Munchen, care în noiembrie a estimat suma între 120 milioane euro şi 1,5 miliarde euro.

Decizia nu poate fi contestată prin apel şi marchează sfârşitul unui conflict vechi de 10 ani.

În februarie 2002, directorul general al Deutsche Bank de la acea dată, Rolf Breuer, a afirmat într-un interviu la televiziunea Bloomberg că sectorul financiar nu este pregătit să mai pună fonduri la dispoziţia lui Leo Kirch.

Indiscreţia lui Breuer a avut efectul unei bombe, iar panica s-a răspândit în rândul investitorilor. Două luni mai târziu, grupul KirchMedia şi-a declarat falimentul, iar activităţile sale au fost vândute mai multor ofertanţi.

Astfel, drepturile sportive, în principal de difuzare a jocurilor de fotbal şi a curselor de Formula 1, au revenit posturilor de televiziune ProSiebenSat.1 şi Premiere, în prezent Sky, iar alte activităţi grupului editorial german Springer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici