Difuzarea spotului publicitar Colgate, interzisă de CNA pe posturile tv

CNA a decis, joi, să interzică difuzarea pe posturile TV a spotului publicitar Colgate, din cauza unui dezacord gramatical dintr-o afirmaţie făcută de un stomatolog în respectivul clip.

303 afișări
Imaginea articolului Difuzarea spotului publicitar Colgate, interzisă de CNA pe posturile tv

Difuzarea spotului publicitar Colgate, interzisă de CNA pe posturile tv (Imagine: Mediafax Foto)

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa joi, spotul publicitar Colgate, care a fost difuzat de Antena 1, Antena 3, Kanal D şi Pro TV.

Potrivit CNA, în spot, un stomatolog spune "Multe alimente au un nivel ridicat al acidităţii ce pot provoca eroziunea smalţului dinţilor".

"Fraza este agramată", a spus Răsvan Popescu, preşedintele CNA. El a precizat că forma corectă ar fi fost "Multe alimente au un nivel ridicat al acidităţii ce poate provoca eroziunea smalţului dinţilor".

În aceste condiţii, CNA a decis să someze posturile care au difuzat respectivul clip să intre în legalitate, ceea ce înseamnă interzicerea lui de la difuzare până când clipul publicitar va fi modificat astfel încât să respecte legislaţia audiovizuală.

Decizia a fost luată în conformitate cu art. 88 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Radiodifuzorii au obligaţia de a asigura respectarea normelor ortografice, ortoepice şi morfologice ale limbii române, stabilite de Academia Română".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici