Dinescu: Eu îmi exercit meseria mea de scriitor şi jurnalist în emisiunile de televiziune

Mircea Dinescu a declarat pentru MEDIAFAX că prezenţa sa în emisiunile TV nu intră în "incompatibilitate" cu statutul de membru al CNSAS, întrucât este de meserie scriitor şi jurnalist, el reacţionând astfel după ce, marţi, membrii CNA au analizat prezenţa lui în programele Realitatea TV.

108 afișări
Imaginea articolului Dinescu: Eu îmi exercit meseria mea de scriitor şi jurnalist în emisiunile de televiziune

Dinescu: Eu îmi exercit meseria mea de scriitor şi jurnalist în emisiunile de televiziune (Imagine: Mediafax Foto)

Reacţia lui Mircea Dinescu a venit după ce, în şedinţa de marţi, Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a somat public postul Realitatea TV, pentru emisiunea "Feţele cotidianului" din 12 ianuarie, în care Dinescu a folosit "un limbaj injurios" la adresa premierului Emil Boc.

Potrivit CNA, în respectiva emisiune, Mircea Dinescu a spus despre Emil Boc că este "un mic fascistoid" şi "un bou", încălcând art. 42, alin. 4 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "Realizatorii emisiunilor au obligaţia să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă împotriva altor persoane".

De cealaltă parte, Mircea Dinescu spune că nu i se pare că a folosit un limbaj nepotrivit. "I-am făcut un compliment spunând că este bou. Eu, care mă ocup de agricultură, ştiu că boul este un animal de povară foarte drăguţ. Îmi pare rău că n-a fost înţeleasă această poveste, dacă lor li se pare un cuvânt nepotrivit...", a spus, glumind, Mircea Dinescu.

Totodată, Mircea Dinescu a făcut referire şi la un alt aspect sesizat de unii dintre membrii CNA, respectiv o eventuală "incompatibilitate" între statutul de membru al CNSAS şi prezenţa lui în emisiunile TV, în care comentează aspecte politice.

"Nu sunt incompatibil. Eu îmi exercit meseria mea de scriitor şi jurnalist. Asta este meseria mea, nu îmi impune nimeni mie ce să fac cu cuvântul meu. Să interzică politicienii care fac propagandă. Eu îmi dau cu părerea despre această lume şi despre politicieni, indiferent cine ar fi ei. Sunt pamfletar. Nu fac propagandă unui partid, îmi exprim opiniile mele şi mă manifest ca om liber, cum am fost şi pe vremea lui Ceauşescu. Aştept să văd cum mă vor interzice acum", a spus Mircea Dinescu.

CNA a somat public, în şedinţa de marţi, Realitatea TV pentru emisiunea "Feţele cotidianului" difuzată pe 12 ianuarie. La emisiune au participat Adrian Ursu, Emil Hurezeanu, Mircea Dinescu, Doru Buşcu şi Robert Turcescu. În urma emisiunii, CNA a primit o reclamaţie cu privire la "limbajul injurios" folosit în emisiune de Mircea Dinescu la adresa lui Emil Boc.

Citeşte şi:

Realitatea TV, somată de CNA pentru "limbajul injurios" folosit de Dinescu

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici