Directorul de la Protecţia Copilului Vaslui şi-a lansat o carte copiind de pe site-ul Descopera.ro

Şeful Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui, Ionel Armeanu, şi-a lansat o carte în două volume, intitulată "Chimia, briliantul vieţii”, în care apar capitole întregi copiate de pe site-ul Descopera.ro, fără a fi citată sursa, autorul susţinând că "dintotdeauna cărţile se scriu din cărţi".

1356 afișări
Imaginea articolului Directorul de la Protecţia Copilului Vaslui şi-a lansat o carte copiind de pe site-ul Descopera.ro

Ionel Armeanu, şeful Direcţiei pentru Protecţia Copilului Vaslui (Imagine: ziarulevenimentul.ro)

Site-ul Descopera.ro a devenit sursă de inspiraţie pentru directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţiei Sociale (DGASPC) Vaslui, Ionel Armeanu, care a lansat, alături de soţia sa Nicoleta şi de profesorul de matematică, Dumitru Apostolache, o carte în două volume intitulată "Chimia, briliantul vieţii", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cu articole întregi copiate integral de pe site, fără a fi precizată însă sursa, cartea este considerată de cel care a scris prefaţa, criticul literar Teodor Pracsiu, drept "un act de cultură şi concomitent un gest de respect faţă de ştiinţă, prin bogăţia informaţiei, implicarea afectivă şi eleganţa sobră a stilului”, după cum au relatat iniţial jurnaliştii site-ului Vremea Nouă.

Unul dintre exemplele capitolelor plagiate de pe Descopera.ro este cel intitulat "Descoperiri ştiinţifice din întâmplare", publicat în 2010, în care Ionel Armeanu redă integral, prin metoda copy/paste, ceea ce apare la finalul volumului I.

Fără să fi citit cartea, aşa după cum au şi afirmat, oficialităţile locale s-au întrecut în a lăuda opera celor trei autori la momentul lansării la Biblioteca Judeţeană Vaslui, care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute.

"Acest eveniment face cinste Vasluiului, care este altcumva, un oraş al oamenilor de cultură, al celor deosebiţi, care muncesc pentru comunitate. Cartea aceasta constituie un ghid pentru elevi şi nu trebuie să lipsească din rafturile bibliotecilor”, a spus primarul municipiului Vaslui, Vasile Pavăl.

Acesta a fost completat de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vaslui Vasile Mihalachi, care a constatat că "la Vaslui, se întâmplă şi lucruri frumoase". "Nu sunt eu în măsură să vorbesc despre carte mai mult decât alţii, dar, din ce am citit, am ţinut minte o expresie: carte frumoasã, cinste cui te-a scris”, a spus Mihalachi.

Directorul DGASPC Vaslui, Ionel Armeanu, recunoaşte că s-a inspirat de pe internet pentru a scrie cartea, susţinând că "dintotdeauna cărţile se scriu din cărţi".

"Cartea aceasta nu este nimic altceva decât un caleidoscop. Într-adevăr, în paginile sale am venit cu tot felul de lucruri de pe internet. Nu pot veni eu acum cu descoperiri în chestiuni ştiinţifice. Dintotdeauna, cărţile se scriu din cărţi", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX coautorul cărţii "Chimia, briliantul vieţii”, Ionel Armeanu.

Structurată în două volume, cartea "Chimia, briliantul vieţii" prezintă chimia într-un mod practic şi distractiv, pe înţelesul tuturor, fiind dedicată două treimi ştiinţei şi restul umorului.

"Cele două volume se adresează unui cititor nu neapărat avizat care poate vedea cum este aplicată chimia în viaţă, care este rolul ei şi care a fost contribuţia marilor personalităţi în acest domeniu”, explică Armeanu.

La bază profesor de chimie, Ionel Armeanu a fost şi inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui în perioada 1997-2001, ulterior devenind director general al DGASPC Vaslui.

La începutul acestui an, Ionel Armeanu a mai lansat la Biblioteca Judeţeană Vaslui o carte intitulată "Matematica, punte a suspinelor?". Ca şi la "Chimia, briliantul vieţii”, Armeanu semnează volumul alături de alţi doi coautori, profesorul Dumitru Apotolache şi fiul acestuia, Octavian Apostolache, acesta din urmă fiind salariat la DGASPC Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici