Directorul MŢR acuză MCC că vrea să desfiinţeze muzeul

Directorul Muzeului Ţăranului Român (MŢR), Vintilă Mihăilescu, a declarat pentru MEDIAFAX că a constatat în raportul întocmit, de Ministerul Culturii şi Cultelor (MCC), în urma unui control la MŢR o serie întreagă de recomandări ce vizează desfiinţarea instituţiei în forma sa actuală.

114 afișări
Imaginea articolului Directorul MŢR acuză MCC că vrea să desfiinţeze muzeul

Directorul Muzeului Ţăranului Român (MŢR), Vintilă Mihăilescu (Imagine: Mediafax Foto)

În urma acestor observaţii, comisia MCC va redacta un document care va fi înaintat spre aprobare lui Virgil Niţulescu şi ministrului Adrian Iorgulescu, după cum a precizat secretarul general.

Raportul nu are, deocamdată, valoare juridică, a mai spus Niţulescu.

De cealaltă parte, Vintilă Mihăilescu a precizat că a avut termen să îşi transmită observaţiile către MCC până miercuri la prânz, dar că nu ştie când va primi un răspuns. Directorul MŢR şi-a exprimat îngrijorarea că, în condiţiile apropierii alegerilor, societatea românească are alte priorităţi, iar "manevra" ministerului ar putea "să treacă neobservată".

Directorul MŢR a mai spus că la muzeu urmează să fie efectuate, în următorii trei ani, lucrări de consolidare, ceea ce înseamnă că expoziţiile vor fi demontate.

Pentru că nu se ştie dacă lucrările se vor face simultan în toate sălile sau pe rând şi dacă publicul va mai avea acces în clădire în următorii trei ani, începând din 2009, muzeul va organiza expoziţii în aer liber, în şcoli, în cămine de bătrâni, precum şi în muzee de la sate, a spus Mihăilescu.

Contractul de servicii de proiectare pentru MŢR, Corpurile C, C1, C2, a fost atribuit firmei Impex Romcatel S.A., pe 28 februarie, în urma unei licitaţii publice organizate de MCC.

Valoarea contractului este de 309.755 lei. Banii provin dintr-un împrumut de peste 200 de milioane de euro, contractat de MCC de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), în vederea reabilitării a circa 23 de sedii ale unor instituţii de cultură, considerate monumente istorice.

Unitatea de Management a Proiectului este entitatea înfiinţată în cadrul Ministerului Culturii şi Cultelor, însărcinată cu implementarea, managementul şi monitorizarea proiectului "Reabilitarea monumentelor istorice din România".

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici