Ediţia de marţi a emisiunii "MasterChef" - lider de audienţă absolut

Prima parte a finalei emisiunii-concurs "MasterChef", care a avut loc marţi seară la Pro TV, a fost lider absolut de audienţă, aproape 3 milioane de telespectatori urmărind show-ul în minutul de aur, 22.10, informează televiziunea.

313 afișări
Imaginea articolului Ediţia de marţi a emisiunii "MasterChef" - lider de audienţă absolut

Ediţia de marţi a emisiunii "MasterChef" - lider de audienţă absolut

La nivelul publicului comercial, Pro TV a înregistrat la 22.09 un vârf de audienţă de 20,4 puncte de rating şi 43,8% cotă de piaţă, adică de şapte ori mai mult decât Antena 1, care avea tot atunci doar 2,9 puncte de rating şi 6,3% cotă de piaţă.

Ediţia de marţi seară a fost lider absolut de audienţă pe toate categoriile de public, în intervalul 20.31 - 22.30. Astfel, la nivelul publicului comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, Pro TV a înregistrat o medie de 14,8 puncte de rating şi 34,9% cota de piaţă, acesta fiind, totodată, un record al emisiunii la nivelul cotei de piaţă.

Pe acelaşi public comercial, Antena 1 se clasa a doua, cu o medie de numai 4,1 puncte de rating şi 9,6 procente din cota de piaţă. Şi la nivelul publicului din mediul urban, Pro TV a fost imbatabil, cu o audienţă medie de 11,2 puncte de rating şi 23,5% cotă de piaţă, în vreme ce Antena 1 s-a clasat abia a treia, după Kanal D, cu o medie de doar 3,9 puncte de rating şi 8,1% cotă de piaţă.

Iar la nivelul întregii populaţii a ţării, "MasterChef" a fost cel mai urmărit program, cu o audienţă medie de 10,8 puncte de rating şi 23,6% cotă de piaţă, Antena 1 clasându-se pe locul al treilea, cu 4 puncte de rating şi 8,7% cotă de piaţă.

Seara s-a deschis cu cei opt semifinalişti, care au intrat la o probă de foc cu o miză extraordinar de mare: intrarea în finală. Aceştia au avut la dispoziţie zeci de ingrediente pentru a compune preparate culinare de excepţie cu care să cucerească juriul. Mulţi au mizat pe carnea de căprioară, în vreme ce alţii au ales peştele. Echipa albastră, condusă de Petru, cea care a pierdut proba în deplasare la cota 2000, a avut de pregătit, în plus, şi un desert. La finalul probei, Mehrzad şi Gabi au părăsit competiţia, iar acesta din urmă, dezamăgit că pleacă, şi-a revărsat nervii fără reţinere.

Cei şase finalişti rămaşi în cursă au primit cu încredere şi speranţă prima probă a finalei - fusion -, la care s-au întâlnit cu trei personalităţi în domeniu: food criticul George Butunoiu, cheful Nicolai Tand şi vedeta de televiziune Florin Busuioc. Toţi cei şase finalişti au încercat să combine bucătării din colţuri diferite ale lumii pentru a obţine un rezultat impresionant care să îi ţină departe de eliminare. Nu toţi au fost însă norocoşi, astfel că proba s-a încheiat în lacrimi pentru Andreea Moldovan, cea mai controversată apariţie din "MasterChef". Aceasta nu a impresionat juriul şi nici pe invitaţii acestuia cu salata sa de caracatiţă, astfel că a primit vestea că pleacă din competiţie. Cu lacrimi în ochi, ea a recunoscut că îi pare rău că se opreşte aici, însă o alină gândul că se va întoarce acasă la fetiţa sa. Mai mult decât atât, Andreea a ţinut să precizeze că cei rămaşi în cursă nu sunt, după părerea sa, cei mai buni concurenţi de la "MasterChef". Şi Simona Paslaru, simpatica taximetristă stabilită în Belgia, a părăsit marţi seară competiţia şi a recunoscut că este dezamăgită că pleacă, însă consideră că această experienţă e cea mai frumoasă din viaţa sa. "Sunt mândră în acelaşi timp, eu cu mine am câştigat", a spus aceasta. "Să continui să găteşti", a încurajat-o Sorin Bontea, "sper să ne inviţi într-o zi în restaurantul tău. Preparatul tău din preselecţii este printre puţinele pe care le ţin minte. Şi asta e mare lucru", a adăugat juratul.

Astfel, cei patru concurenţi rămaşi să se înfrunte pentru titlul cel mare sunt Mimi Nicolae, Alex Petricean, Petru Buiuca şi Bogdan Alexandrescu. Aceştia au avut parte marţi seară de o supriză de proporţii, la care nici nu visau: familiile lor au păşit în platoul "MasterChef" şi astfel au putut să îşi îmbrăţişeze şi să îşi sărute cele mai dragi persoane din vieţile lor. Mimi a rămas fără glas când şi-a văzut soţul şi fiul, Alex şi-a îmbrăţişat emoţionat părinţii, la fel şi Bogdan, în vreme ce Petru nu îşi mai putea stăpâni bucuria când şi-a văzut mama, fratele mai mic şi iubita. Surpriza juraţilor a fost şi o probă specială în timpul căreia cei patru au gătit pentru cei dragi "ca la mama acasă". Bucuria a fost fără margini pentru cei patru, mai ales că fiecare dintre ei ştia cel mai bine cu ce trebuie să-i răsfeţe pe cei dragi.

Petru a ales să facă o reţetă a mamei sale, după care el se declară înnebunit, pui la sticlă, numai că în loc de pui a folosit un cocoş: "Dacă ating nivelul mamei, ştiu că voi câştiga proba", spunea Petru înainte să se apuce de gătit. Şi Mimi s-a declarat încântată de probă şi, deşi le găteşte celor dragi de 19 ani, spune că acum a avut mari emoţii. Pentru că părinţii săi sunt amatori de fructe de mare, Bogdănel a ales să pregătească creveţi şi muşchi de vită. "Bogdan nu găteşte, el creează. Tot ce face face cu sufletul", a spus tatăl lui Bogdan. Iar D'Artagnan a ales un preparat din somon, cu morcovi glasaţi şi sparanghel, în timp ce Mimi a mizat pe muşchi de vită cu garnitură de ciuperci şi pere în foietaj în sos de ciocolată. "Am mare încredere în ea, e foarte ambiţioasă şi când îşi pune ceva în cap nu se lasă", a spus soţul lui Mimi.

Seara s-a încheiat cu o mare bucurie pentru finalişti: nici unul dintre ei nu a fost eliminat la proba cu familiile, însă cei trei juraţi i-au avertizat că în partea a doua a finalei, de miercuri seară, îi aşteaptă şi mai multă presiune, probe grele şi eliminări.

Miercuri seară, de la 20.30, la Pro TV se va da lupta finală între cei patru rămaşi în joc. Seara se anunţă a fi una plină de emoţie, suspans şi adrenalină pură. Vedetele îndrăgite Horia Brenciu, Andi Moisescu, Alex Velea şi Smiley vor gusta din preparatele gătite de cei patru finalişti cu care îşi vor da întâlnire în platoul "MasterChef". La finalul serii, telespectatorii Pro TV vor afla cine este marele câştigător al primului sezon "MasterChef" şi al premiului de 50.000 de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici