MASTERCHEF: Cine sunt cei patru finalişti care se vor întrece pentru marele premiu de 50.000 de euro

Finala MASTERCHEF a făcut ca, în concursul pentru câştigarea şorţului MasterChef şi a celor 50.000 de euro să rămână doar patru concurenţi dintre cei opt semifinalişti.

1155 afișări
Imaginea articolului MASTERCHEF: Cine sunt cei patru finalişti care se vor întrece pentru marele premiu de 50.000 de euro

MASTERCHEF: Cine sunt cei patru finalişti care se vor întrece pentru marele premiu de 50.000 de euro

Cei patru finalişti sunt:

Petru Buiucă:

După acest show îmi doresc să explorez din ce în ce mai mult domeniul gastronomiei. Mi-ar plăcea să pun în practică mai des tot ce am învăţat în acest show, dar şi cunoştinţele acumulate la cursurile de bucătar pe care le-am facut. Din păcate, până la acest show, nu am avut ocazia să lucrez într-o bucătarie profesionistă, dar după tot ce am trăit la MasterChef mi-ar plăcea foarte mult să experimentez toate senzaţiile trăite în această perioadă. Daca ar fi după mine, aş absorbi toate cărţile scrise pe acest subiect şi aş experimenta cu ele! Nu în ultimul rând, mi-aş dori să-mi pot ajuta familia.

Petru are 23 de ani, a crescut în Constanţa, dar locuieşte în Bucureşti, unde a a venit odată cu admiterea la o facultate cu profil economic. Petru lucrează ca office manager la un birou de arhitectură. Cu toate acestea, gătitul este marea sa pasiune. Spune că întotdeauna i-a plăcut să gătească, iar la vârsta de 5 ani îşi aminteşte că se ducea în bucătărie să-şi ajute tatăl la gătit.

Când avea 9 ani şi mamei sale i-a fost rău îşi aminteşte că s-a văzut nevoit să o ajute şi să-i încălzească lapte. Deşi aragazul i se părea un monstru şi ştia că nu e bine să umble singur cu focul, i-a încălzit laptele şi i-a pus şi scorţişoară, devenind eroul mamei. De atunci spune că nu a€œ mai iesit din bucătărie.

A învăţat să gătească singur şi mărturiseşte că îşi doreşte ca în curând să mănânce şarpe, homar gigant şi tarantule. Găteşte orice, iar în momentul în care vede ingredientele îi vin în minte multe reţete. Petru iubeşte atât de mult gătitul încât şi noaptea visează că scrie reţete. Cel mai mult îi place să gătească cu şofran. MasterChef... pentru mine înseamnă, în sfârşit, locul în care văd oameni pasionaţi de mancare", spune Petru. Oameni care vor să se autodepăşească în bucătărie."


Alexandru Petricean:

Îmi doresc să cobor în bucătăria profesionistă şi să fac carieră în acest domeniu. Am gânduri mari şi-mi doresc nespus să fac din această pasiune un mod de viaţă, o sursă de venit şi un nesecat izvor de idei care să revolutioneze bucătăria românească.

Alexandru are 24 de ani şi când a venit la preselecţiile MasterChef a mărturisit că şi-a dat demisia dintr-un job în publicitate pentru a se concentra pe acest show.

Încă de la 10 ani Alexandru a început să practice scrima, un sport prin care şi-a câştigat mulţi prieteni, a călătorit în zeci de ţări, a învăţat ce înseamnă disciplină, muncă, ordinea şi a cucerit peste 40 de titluri (cupe şi medalii). Treptat şi-a descoperit o altă pasiune: aceea de a găti. Împreună cu un grup de colegi apropiaţi a decis că în fiecare duminică să gătească tematic, tradiţional, conform fiecărei naţionalităţi: ingrediente regionale, băuturi specifice, preparate sofisticate, gusturi speciale şi contradictorii.


Bogdan Alexandrescu:

Mi-ar plăcea enorm să lucrez în domeniul culinar, să pot să schimb mentalităţi... o să încerc să mă implic în cât mai multe proiecte menite să educe publicul să mănânce sănătos, gustos şi să renunţe puţin la mix grill, ceafă de porc şi alte a€œromanisme".

Bogdan are 23 de ani şi lucrează ca asistent manager. A învăţat să gătească singur. Pe la 8 ani şi-a aşteptat părinţii acasă cu cartofi prajiţi€ "carbonizaţi".

De atunci şi până acum s-au schimbat însă multe pentru că Bogdan şi-a desoperit pasiunea pentru gătit şi pentru improvizaţia în bucătărie. Recunoaşte că nu a furat €œmeserie" de la mama sa, ca majoritatea copiilor, pentru că nu îi plac preparatele tradiţionale, însă tatăl său l-a inspirat întotdeauna nu neapărat că stil, ci că pasiune pentru gătit. €œNu îmi place să urmez reţete", spune Bogdan, în cel mai rău caz le adaptez, le îmbunătăţesc. Îmi place să gătesc din pasiune, nu când îmi impune cineva. Sunt înclinat spre mâncare asiatică, folosesc mult curry, soya sauce, şofran, lămâie, îmi plac aromele ţări şi culorile vii, combinaţiile antitetice".


Mimi Nicolae:

O să-mi continui viaţa de dinainte, însă mi-ar plăcea foarte mult să fac un curs de bucătărie... şi cine ştie?!!! Gătitul este pasiunea mea de o viaţă şi mai ales experienţă pe care o trăiesc acum la MasterChef mă face să cred că aş putea să devin chef într-o bucătărie. Ceea ce am gătit până acum în bucătăria MasterChef îmi da foarte multă încredere şi cred că am un mic avantaj faţă de concurenţi prin faptul că gustul preparatelor mele au fost de cele mai multe ori apreciate de către cei 3 chefi.


 


Are 39 de ani şi este directorul unei firme de transport. Este a treia dintre cei 4 fraţi. După ce a terminat 10 clase s-a angajat, a lucrat că vânzător timp de 6 ani, apoi în 1991 l-a cunoscut pe viitorul soţ.


 


După doi ani s-a născut băieţelul lor, care are acum 18 ani. Mimi a trăit prima experienţă în bucătărie de la 16 ani. Când s-au mutat în Bucureşti, au locuit cu bunica, însă această a decedat şi a trebuit că împreună cu fraţii ei să se descurce singuri. Mimi spune că îi plăcea să încerce orice reţetă, dar preferata sa este muşchiul de vită cu ciuperci. Mimi îşi aminteşte de o experienţă inedită legată de gătit: era în Munţi Apuseni, oră 21, fără electricitate, afară ploua şi înăuntru erau 20 de persoane flămânde; în schimb, avea un ceaun, câteva legume şi o brânză de la stână. €œA ieşit o cină nemaipomenita", îşi aminteşte Mimi.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici