"Eternal Winter", un film bazat pe 250.000 de poveşti reale, a câştigat trofeul Cinepolitica 2019 | VIDEO

"Eternal Winter", de Attila Szász, un lungmetraj bazat pe 250.000 de poveşti reale, a câştigat marele trofeu al celei de-a opta ediţii a Festivalului Internaţional de Film Cinepolitica, potrivit organizatorilor.

145 afișări
Imaginea articolului "Eternal Winter", un film bazat pe 250.000 de poveşti reale, a câştigat trofeul Cinepolitica 2019 | VIDEO

"Eternal Winter", un film bazat pe 250.000 de poveşti reale, a câştigat trofeul Cinepolitica 2019 | VIDEO (Imagine: wirewag.com)

Filmul "Eternal Winter", care comemorează sute de mii de maghiari deportaţi în lagărele de muncă forţată şi care a fost deja premiat la festivaluri de profil importante, a cucerit deopotrivă publicul, dar şi juriul Cinepolitica, "pentru subiectul profund, producţia amplă şi calitatea cinematografică de excepţie".

"Murer - Anatomy of a trial", de Christian Frosch, un lungmetraj care a făcut publicul părtaş la unul dintre cele mai cunoscute procese din Austria şi care a transformat o sală de judecată într-un front al ideologiilor şi al abominabilului, a fost apreciat de juriul Cinepolitica şi a primit distincţia pentru cel mai bun film politic, "pentru dezvăluirile istorice cutremurătoare şi pentru încărcătură psihologică atent direcţionată".

De asemenea, "Omul Roşu", de Mugur Vărzariu, a primit o menţiune specială pentru "acuitatea, umorul şi originalitatea cu care tratează un subiect din realitatea românească actuală".

În acest an, juriul competiţiei a fost format din Bogdan Ficeac - scriitor, scenarist şi jurnalist român, Sever Voinescu - jurnalist şi analist politic şi Dumitru Borţun - doctor în filosofie şi conferenţiar la SNSPA.

În perioada 18 - 21 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, spectatorii Cinepolitica au putut vedea cele mai noi şi puternice filme cu tematică predominant politică, lungmetraje de ficţiune şi documentare, reunite sub sloganul "Not so politically correct".

Organizat de Asociaţia Cultură şi Imagine, Festivalul Internaţional de Film Cinepolitica este patronat de Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică "I. L. Caragiale" (UNATC) şi de Universitatea Naţională de Arte (UNArte) din Bucureşti. Evenimentul a fost finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) şi organizat în cadrul Sezonul România-Franţa 2019.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici