EURONEWS îşi lansează propriul canal pe YouTube, EURONEWS KNOWLEDGE

Postul de televiziune EURONEWS a anunţat, marţi, că şi-a lansat propriul canal pe YouTube, intitulat EURONEWS KNOWLEDGE, consacrat temelor ştiinţifice.

650 afișări
Imaginea articolului EURONEWS îşi lansează propriul canal pe YouTube, EURONEWS KNOWLEDGE

Euronews îşi lansează propriul canal pe YouTube, Euronews Knowledge

Totodată, reprezentanţii grupului EURONEWS au anunţat că lucrează deja şi la alte proiecte de canale care vor fi disponibile pe YouTube, o cunoscută platformă video online.

EURONEWS KNOWLEDGE este unul dintre cele 13 canale originale selecţionate în toamna anului 2012 pentru a fi difuzate pe YouTube. Fără a funcţiona ca un canal de flux continuu, ca postul de televiziune Euronews, aceste spaţii tematice propun conţinuturi mai degrabă scurte, create special pentru acest suport online.

Lansat în limba engleză, Euronews Knowledge va furniza mai ales informaţii despre spaţiu şi alte discipline ştiinţifice, propunând emisiuni tematice săptămânale.

"Acest canal a fost lansat acum, astăzi (...) Dorim ca această experienţă să ne permită să dezvoltăm şi alte canale pe YouTube, pentru că noi considerăm că YouTube este o platformă complementară pentru fluxurile Euronews pe care am putea să le prezentăm şi pe alte medii", a declarat Michael Peters, preşedintele-director al postului Euronews, într-o conferinţă de presă organizată la MIPTV, renumitul târg audiovizual internaţional de la Cannes.

"Am aşteptat puţin până să lansăm acest canal, dar am început deja să lucrăm la alte proiecte, în alte domenii care sunt complementare. Am putea lansa un canal de informaţii destinate tinerilor, am putea lansa un canal despre Europa sau am putea lansa un canal muzical", a adăugat el.

Lansată în 1993, televiziunea de ştiri Euronews emite în momentul de faţă în 155 de ţări, programele sale fiind recepţionate în 400 de milioane de case. În prezent, Euronews realizează program complet, simultan în 12 limbi - arabă, engleză, franceză, germană, italiană, portugheză, rusă, spaniolă, farsi, turcă, ucraineană şi greacă. Principalii competitori ai Euronews sunt CNN şi BBC World.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici