"Faust"- ul lui Purcărete, montat la Frankfurt

Spectacolul "Faust" de Goethe, în regia lui Silviu Purcărete, montat la Teatrul "Radu Stanca" din Sibiu", a fost cumpărat de Festivalul de Teatru goethe ffm de la Frankfurt şi se va juca în 4, 5 şi 6 seprembrie, a anunţat Constantin Chiriac, directorul Teatrului.

105 afișări
Imaginea articolului "Faust"- ul lui Purcărete, montat la Frankfurt

Actriţa Ofelia Popii, în rolul lui Mefisto, în spectacolul "Faust", în regia lui Silviu Purcărete

Faust» a fost cumpărat cu 250.000 de euro pentru reprezentaţii la Festivalul de la Frankfurt dedicat special creaţiei lui Goethe (goethe ffm - Festwoche). Spectacolul lui Silviu Purcărete se va juca într-un depou de tramvaie, organizat special pentru această montare", a spus Constantin Chiriac.

Megraproducţia "Faust" de Goethe, în regia lui Silviu Purcărete, a avut premiera în seprembrie 2007, la Sibiu, numărându-se printre manifestările care au deschis stagiunea 2007-2008 la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu.

Silviu Purcărete a montat "Faust" într-o hală dezafectată de la fabrica Simerom. Decorurile spectacolului au fost concepute pentru acest spaţiu special de Helmut Sturmer, iar costumele poartă semnătura Liei Manţoc.

Spectacolul îi are, în rolurile principale, pe: Ilie Gheorghe şi Ofelia Popii. În proiect sunt implicaţi circa 70 de comedianţi, muzicieni şi artişti, printre care şi actori ai Teatrului "Radu Stanca", studenţi din Secţia de Actorie a Facultăţii de Litere şi Arte din cadrul Universităţii "Lucian Blaga", dar şi copii.

Pentru rolul Diavolului din spectacolul "Faust", actriţa Ofelia Popii a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal la la cea de-a XVI-a ediţie a Galei Premiilor UNITER. Tot cu "Faust", dar pentru decorul spectacolului, a câştigat şi Helmut Sturmer un premiu UNITER pentru cea mai bună scenografie.

"Faust" se va monta şi în cadrul Festivalului de Teatru de la Sibiu, care se desfăşoară în perioada 29 mai - 8 iunie. Ediţia aniversară din acest an se va derula sub genericul ENERGII şi va include peste 350 de evenimente, prezentate de companii de teatru din peste 70 de ţări.

Totodată, în cadrul Festivalului, Mihaela Marin va lansa un album de fotografie "Faust".

goethe ffm - Festwoche se va derula în perioada 28 august - 7 septembrie, la Frankfurt, oraşul unde s-a născut Johann Wolfgang von Goethe, în 28 august 1749.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici