"Faust"-ul lui Purcărete va avea reprezentaţii la Bruxelles, între 12 şi 15 octombrie - VIDEO

Spectacolul "Faust" montat de Silviu Purcărete la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu va avea reprezentaţii la Bruxelles, între 12 şi 15 octombrie, în cadrul unui schimb cultural între teatre europene, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, directorul instituţiei, Constantin Chiriac.

299 afișări
Imaginea articolului "Faust"-ul lui Purcărete va avea reprezentaţii la Bruxelles, între 12 şi 15 octombrie - VIDEO

Actorii Ofelia Popii şi Ilie Gheorghe în spectacolul "Faust", regizat de Silviu Purcărete (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Teatrul Naţional "Radu Stanca" (TNRS) din Sibiu este partener într-un proiect cultural european în valoare de peste 4,5 milioane de euro, care se va desfăşura în următorii cinci ani şi are ca scop realizarea unui schimb de idei şi de creatori între cele mai importante teatre din Europa.

Proiectul se intitulează "Cities on Stage", TNRS fiind coorganizator al proiectului, alături de Folkteatern Göteborg (Suedia), Odéon - Théâtre de l'Europe (Franţa), Teatro de la Abadia (Spania), Teatro Stabile di Napoli (Italia) şi Théâtre National de la Communauté Française de Belgique (Belgia).

"Cities on Stage" este un ansamblu de proiecte culturale ce îşi propune realizarea unui schimb de idei şi creatori între cele mai importante teatre din Europa, prin conectarea creaţiei teatrale la actualitatea din mediul urban cotidian. Proiectul va promova mobilitatea artiştilor, contribuind în acelaşi timp la o mai bună difuzare a producţiilor de teatru pe plan european, precum şi la diversificarea publicului în general.

Valoarea totală a proiectului este de 4.625.655 de euro, Uniunea Europeană acoperind 50% din această sumă.

Proiectul a fost implementat începând cu 1 mai, cei şase parteneri urmând să stabilească agenda de lucru în cadrul întâlnirilor din următoarea perioadă.

"Faust" de Silviu Purcărete este unul dintre cele mai importante şi mai grandioase spectacole din teatrul românesc. Prezentându-i pe Ilie Gheorghe şi pe Ofelia Popii în roluri principale, spectacolul a deschis, în 2007, la Sibiu, Festivalul Naţional de Teatru. Spectacolul este jucat la Hala Balanţa din Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici