Festivalul CineMAiubit, deschis cu "un scurt film despre oameni"

Festivalul CineMAiubit, care are loc la Cinema Studio, între 8 şi 11 decembrie, a fost deschis, luni seară, cu un mini-concert de colinde susţinut de corul Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică (UNATC), Innocent Band, şi cu filmul polonez "Universal Spring".

52 afișări
Imaginea articolului Festivalul CineMAiubit, deschis cu "un scurt film despre oameni"

Festivalul CineMAiubit, deschis cu "un scurt film despre oameni" (Imagine: Mediafax Foto)

Prezentat în caietul-program ca fiind "un scurt film despre oameni", "Universal Spring", de Anna Karasinska, spune o serie de poveşti triste ale unor oameni care se hotărăsc, într-un final, din cauza tristeţii, să se întindă pe străzile oraşului lor şi să nu se mai mişte, martor al revoltei lor fiind doar un câine curios.

După colindele cântate de studenţii de la UNATC au vorbit, în deschiderea festivalului, rectorul şi decanul instituţiei, Gelu Colceag, respectiv Sorin Botoşeneanu, cel din urmă fiind aplaudat ca un star rock de către elevii săi.

"Dacă mă uit plan întreg la festivalul acesta, văd un eveniment care a trecut de la o copilărie târzie la o adolescenţă prematură", a declarat Gelu Colceag. "Dacă mă uit la el din plan american, am impresia că s-a internaţionalizat", a adăugat acesta.

La deschiderea festivalului, care anul acesta prezintă filme din Argentina, Bulgaria, Columbia, Germania, Israel, Italia, Marea Britanie, Mexic, Polonia, Slovacia, Statele Unite şi România, au mai participat, de asemenea, directorul Centrului Naţional al Cinematografiei, Eugen Şerbănescu, actriţa Irina Petrescu, jurnalistul Cristian Tudor Popescu şi regizorul Nae Caranfil.

Filmele din cadrul CineMAiubit vor fi apreciate de cinci jurii (juriu competiţie ficţiune peliculă, juriu documentar şi ficţiune digital, juriu animaţie/ experiment, juriu expo şi afiş, juriu concurs scenarii), care reuneşte specialişti precum Nae Caranfil (regizor), Vivi Drăgan Vasile (operator, producător), Magda Mihăilescu (critic de film), Irina Petrescu (actriţă), Cristian Tudor Popescu (jurnalist), Andi Vasluianu (actor), Matei Branea (regizor de animaţie), Radu Igazsag (regizor de animaţie), Stere Gulea (regizor, scenarist) şi alţii.

În total, această ediţie a festivalului va acorda 20 de distincţii, printre care Premiul pentru regie Cristian Nemescu, Marele Premiu, oferit de Centrul Naţional al Cinematografiei, Premiul Criticii, oferit de Uniunea Cineaştilor din România şi Premiul pentru sunet Andrei (Otto) Toncu.

 

Citeşte şi:

CineMAiubit - între 8 şi 11 decembrie, la Bucureşti

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici