Festivalul de Muzică de Cameră SoNoRo, la Bucureşti şi Sibiu

Ediţia a doua a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo va lua startul duminică, urmând să prezinte opt concerte, la Bucureşti şi Sibiu, cu participarea a 16 muzicieni internaţionali, printre care şi tenorul Mark Padmore, informează organizatorii.

4 afișări
Imaginea articolului Festivalul de Muzică de Cameră SoNoRo, la Bucureşti şi Sibiu

Festivalul de Muzică de Cameră SoNoRo, la Bucureşti şi Sibiu

Festivalul Internaţional de Muzică de Cameră SoNoRo 2007 va debuta duminică printr-un concert la Palatul Cotroceni, unde vor fi interpretate piese de Mozart, Schumann, Puccini şi Beethoven, sub titulatura "Quasi opera".

Alte şapte concerte completează ediţia a doua a festivalului SoNoRo, aducând pe scenele româneşti 16 muzicieni cunoscuţi din Londra, Berlin, Tokio, München, Zürich, Viena şi Bucureşti.

Fiecare concert este conceput în jurul unei teme distincte, repertoriul ales creând o atmosferă diferită – de la muzica romantică la lied, de la tangoul argentinian la operă, de la baroc la muzică tradiţională. La fel ca ediţia precedentă, concertele se vor desfăşura în locuri consacrate - Ateneul Român - dar şi în spaţii neconvenţionale pentru muzica de cameră, precum Sala Colosseum din Palatul Bragadiru.

"Succesul înregistrat anul trecut de SoNoRo şi entuziasmul cu care ne-a primit publicul român ne-au impulsionat să trecem la un alt nivel încă de la această a doua ediţie. Mai multe concerte, spectacole în Bucureşti şi în Sibiu, lansarea unui CD şi un concert alături de tinere talente. Ne dorim să aducem pe scenele pe care vom evolua un suflu nou, propunem abordări proaspete şi combinaţii inedite între diverse stiluri muzicale, care sperăm să creeze un impact puternic asupra publicului", a declarat violistul Răzvan Popovici, director artistic al festivalului SoNoRo.

Ediţia 2007 a festivalului propune mai multe elemente noi: opt concerte, dublu faţă de prima ediţie, extinderea festivalului la Sibiu, lansarea CD-ului "Songs and Dances of Life" (realizat în colaborare cu Editura Humanitas Multimedia) şi proiectul "SoNoRo-Interferenţe", dedicat unora dintre cei mai talentaţi tineri muzicieni români.

SoNoRo 2007 va avea concerte la Bucureşti, în perioada 4-11 noiembrie, iar în perioada 13-14 noiembrie, două concerte la Sibiu. Ultimul concert al festivalului va fi proiectul premieră SoNoRo - "Interferenţe", în data de 17 noiembrie, în cadrul căruia tinerii bursieri ai acestui program vor evolua pe scenă împreună cu artiştii festivalului.

Din dorinţa de a celebra Capitala Culturală Europeană 2007, ediţia din acest an a SoNoRo include două concerte la Sibiu, la Sala Thalia – "Muzică de cameră a la carte" (13 noiembrie) şi în Galeria de Artă Contemporană a Muzeului Brukenthal – "Songs and Dances of life" (14 noiembrie).

Începând cu această ediţie, SoNoRo este partener într-o reţea de festivaluri internaţionale, desfăşurate în Germania (Mozartiade, Augsburg şi Chiemgauer Musikfrühling, Traunstein), Austria (Festivalul Gmunden), Anglia (Music at Plush, Dorset), Slovenia (Festivalul Tartini, Piran) şi Japonia (Kobe Arts Festival).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici