Festivalul Internaţional Future Shorts 2008-2009 debutează vineri, în Bucureşti

Future Shorts 2008-2009, festival internaţional care promovează şi premiază scurtmetraje independente, se va lansa, vineri, la Bucureşti, sponsorul evenimentului fiind Vodafone România, în parteneriat cu Asociaţia Oricum şi Feeder.

33 afișări
Imaginea articolului Festivalul Internaţional Future Shorts 2008-2009 debutează vineri, în Bucureşti

Festivalul Internaţional Future Shorts 2008-2009 debutează vineri, în Bucureşti

Tot în cadrul evenimentului de lansare, câteva dintre cele mai cunoscute scurtmetraje din lume, apreciate şi premiate la festivaluri internaţionale precum cele de la Cannes, Berlin şi chiar gala Oscar, vor fi proiectate pe parcursul întregii seri.

Selecţia include o colecţie unică şi exclusivă de producţii precum "Hotel Chevalier", o comedie semnată de Wes Anderson, cu Natalie Portman în rolul principal.

De asemenea, vor fi proiectate în premieră şi secţiuni din videoclipul Cinematic Orchestra - "To Build a Home", un videoclip al lui Gnarls Barkley, un film secret din colecţia DVD "Adventures în Short Film", dar şi "I Love Sarah Jane" - cel mai de succes scurtmetraj din cadrul festivalului din Australia, precum şi alte proiecţii originale.

După un maraton de 160 de minute de producţii originale, evenimentul continuă cu o petrecere la care invitatul special este DJ Tayo, unul din cei mai cunoscuţi artişti din Londra.

De asemenea, participanţii vor putea urmări, pentru prima dată într-un eveniment cinematografic, o sesiune live de "rescoring", reproducere originală a coloanei sonore a unor filme celebre, realizată de către DJ Silent Strike din România. Combinaţia dintre film, muzică, efecte vizuale spectaculoase şi competiţii interactive marca Vodafone vor face din lansarea Future Shorts o experienţă unică pentru toţi cei care vor fi prezenţi.

Festivalul va fi promovat printr-o campanie de presă şi radio, încluzând competiţii zilnice produse de Radio Guerilla - prin care se vor acorda invitaţii la evenimentul de lansare de pe 10 octombrie.

Biletele sunt disponibile la intrarea sălii Artexpo, preţul unui bilet fiind de 20 de lei.

Future Shorts le oferă cineaştilor români şansa de a-şi promova producţiile prin cea mai mare platformă internaţională, iar publicul larg are ocazia de a viziona, în fiecare lună, o serie nouă de scurtmetraje dintre cele mai originale şi inventive.

Festivalul Future Shorts cuprinde evenimente ce se desfăşoară concomitent în peste 30 de ţări din toată lumea şi a lansat de curând canale dedicate pentru vizionarea scurtmetrajelor, atât pe Joost, platforma de televiziune online (www.futureshorts.com/joost), cât şi pe YouTube (www.youtube.com/user/futureshorts).

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici