Filme din Asia, în deschiderea şi închiderea Festivalului de la Berlin

Filmul "Tuan Yuan", al chinezului Wang Quan'an (care a câştigat Ursul de Aur în 2007) va rula în deschiderea Berlinalei (11 - 21 februarie), în timp ce pelicula japoneză "Otouto", de Yoji Yamada, va închide Festivalul.

27 afișări
Imaginea articolului Filme din Asia, în deschiderea şi închiderea Festivalului de la Berlin

Filme din Asia, în deschiderea şi închiderea Festivalului de la Berlin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În 2007, Wang Quan'an, care are 44 de ani, a obţinut Ursul de Aur, pentru "Nunta lui Tuya".

"Tuan Yuan", care face parte din competiţia oficială a Berlinalei, spune povestea lui Liu Yansheng, care îşi rememorează tinereţea, după ce a fugit din Shanghai, după invazia trupelor lui Mao, în 1949.

Juriul competiţiei va fi prezidat de Werner Herzog.

România este reprezentată la Berlin de patru filme: două lungmetraje - "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, şi "Portretul luptătorului la tinereţe", de Constantin Popescu - şi de scurmetrajele "Derby", de Paul Negoescu, şi "Colivia", de Adrian Sitaru, la Berlinale Shorts.

Lungmetrajele "Eu când vreau să fluier, fluier", de Florin Şerban, şi "Portretul luptătorului la tinereţe", de Constantin Popescu, au fost selectate în competiţia oficială, respectiv în secţiunea Forum.

Pelicula lui Florin Şerban intră în competiţie cu filme ale unor nume mari ale cinematografiei, precum "The Ghost Writer", de Roman Polanski, şi "Shutter Island", de Martin Scorsese.

Noul proiect al lui Florin Şerban, "El Rumano", este prezentat tot la Berlinală, la Piaţa de coproducţii, în programul Rotterdam-Berlinale Express.

De asemenea, la Berlinală participă actorul Dragoş Bucur, în programul Shooting Stars. La Berlinale Talent Campus, program dedicat tinerilor care urmează să se implice în industria cinematografică, participă Ilinca Belciu şi Laura Căpăţînă.

De asemenea, ca în fiecare an, România are un stand la Festivalul de la Berlin, unde va fi prezentată industria românească de film.

Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, aflat, în 2010, la cea de-a 60-a ediţie, este unul dintre cele mai mari evenimente de gen şi găzduieşte premiere ale unora dintre cei mai mari regizori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici