Filme româneşti, selectate în competiţia de scurtmetraj la Locarno (Video)

"Ciobanul zburător" de Cătălin Muşat şi "Faţa galbenă care râde" de Constantin Popescu au fost selectate în secţiunea "Leopards of Tomorrow" - competiţia internaţională, dedicată filmelor de scurtmetraj, din cadrul Festivalului de la Locarno (6-16 august).

18 afișări
Imaginea articolului Filme româneşti, selectate în competiţia de scurtmetraj la Locarno (Video)

Filme de Constantin Popescu şi Cătălin Muşat, selectate la Festivalul de la Locarno

La secţiunea "Leopards of Tomorrow" s-au făcut remarcate multe nume importante ale cinematografiei, primele filme ale unor regizori precum Fatih Akin sau Laurent Cantet (câştigătorul Palme d'Or de anul acesta), rulând în cadrul acesteia, informează site-ul oficial al festivalului.

De asemenea, filmul Adinei Pintilie, "Balastiera #186" a fost selectat în secţiunea "Auteur Shorts", iar proiectul de lungmetraj al lui Adrian Sitaru, "Din dragoste cu cele mai bune intenţii", a fost ales să facă parte din secţiunea "Open Doors" a ediţiei cu numărul 61 a festivalului.

Secţiunea "Open Doors" este dedicată proiectelor cinematografice din ţările în curs de dezvoltare, iar la finalul workshop-ului, o parte dintre filme primesc ajutor pentru distribuţie sau producţie.

De asemenea, la această ediţie a Festivalului de la Locarno, pelicula "Mar Nero/ Marea Neagră", o coproducţie Italia, România, Franţa, concurează în competiţia oficială, în timp ce Cristi Puiu va face parte din juriul care va alege cel mai bun film de debut.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici