Filmele "Amour" şi "De rouille et d'os", nominalizate la premiul Louis-Delluc pe 2012 - VIDEO

Opt lungmetraje, printre care "Amour", regizat de Michael Haneke, recompensat cu Palme d'Or 2012, şi "De rouille et d'os", de Jacques Audiard, au fost nominalizate la premiul Louis-Delluc, o distincţie decernată celui mai bun film francez al anului.

118 afișări
Imaginea articolului Filmele "Amour" şi "De rouille et d'os", nominalizate la premiul Louis-Delluc pe 2012 - VIDEO

Filmele "Amour" şi "De rouille et d'os", nominalizate la premiul Louis-Delluc pe 2012 (Imagine: www.cineuropa.org)

Prestigiosul trofeu Louis-Delluc va fi decernat pe 14 decembrie, de un juriu de critici de film şi personalităţi ale celei de-a şaptea arte, prezidat de Gilles Jacob.

Din cele opt pelicule nominalizate, patru au fost prezentate la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes: "Amour" - premiat cu Palme d'Or 2012, regizat de Michael Haneke -, "Holy Motors", de Leos Carax, şi "De rouille et d'os", de Jacques Audiard - care au rulat în competiţia oficială -, şi "Camille redouble", de Noémie Lvovsky - prezentat în secţiunea Quinzaine des réalisateurs, informează cineuropa.org.

Acestor patru pelicule li se adaugă alte două titluri ce au fost prezentate în acest an la Veneţia: "Après mai", de Olivier Assayas - recompensat cu premiul pentru cel mai bun scenariu -, şi "La désintégration", de Philippe Faucon - selecţionat în afara competiţiei.

Lista peliculelor nominalizate din acest an pentru premiul Louis-Delluc este completată de filmul "Les Adieux à la reine", de Benoît Jacquot, prezentat în competiţia oficială de la Festivalul Internaţional de la Berlin 2012, şi de "38 témoins", regizat de belgianul Lucas Belvaux, care a deschis Festivalul de la Rotterdam 2012.

Anul trecut, premiul Louis-Delluc pentru cel mai bun film francez a fost atribuit peliculei "Le Havre", regizată de cineastul finlandez Aki Kaurismäki.

Cea de-a 70-a ediţie a galei premiilor Louis-Delluc va avea loc la Paris.

Acest premiu a fost înfiinţat în 1937, în memoria lui Louis Delluc, primul jurnalist francez specializat în cronicile de film şi fondator al celebrelor cine-cluburi din Franţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici