Filmele "Declaraţie de dragoste" şi "Puskás Hungary", proiectate în aer liber la TIFF

"Declaraţie de dragoste" şi "Puskás Hungary" se numără printre peliculele care vor fi proiectate în aer liber în Piaţa Unirii, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care se va desfăşura în perioada 28 mai - 6 iunie, la Cluj-Napoca.

32 afișări
Imaginea articolului Filmele "Declaraţie de dragoste" şi "Puskás Hungary", proiectate în aer liber la TIFF

Filmele "Declaraţie de dragoste" şi "Puskás Hungary", proiectate în aer liber la TIFF

Potrivit organizatorilor, la cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, una dintre cele mai spectaculoase şi inedite surprize pe care TIFF a pregătit-o publicului cinefil o reprezintă proiecţiile în aer liber din Piaţa Unirii - "Ursus Open Air".

"Încurajaţi de succesul proiecţiilor de la ediţiile anterioare TIFF, desfăşurate în Piaţa Mică din Sibiu şi urmând modelul proiecţiilor open air din Piazza Grande din Locarno, organizatorii speră ca prin acest nou spaţiu de proiecţie să trezească apetitul unui număr din ce în ce mai mare de clujeni spre cea de-a şaptea artă, oferindu-le acestora nu numai filme de top, ci şi accesul la evenimente de senzaţie", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, inaugurarea "Ursus Open Air" va avea loc pe 28 mai, cu o proiecţie care marchează deschiderea oficială a TIFF 2010, "Soul Kitchen", în regia lui Fatih Akin, urmând ca pe întreaga durată a festivalului spectatorii să poată urmări alte nouă titluri hit, printre care filmul "Baarìa", al italianului Giuseppe Tornatore, nominalizat la Globul de Aur, "Haeundae", regizat de Yun Je-gyun, şi "Road Movie", al lui Dev Benegal.

Microbiştii şi fanii celebrului jucător de fotbal Ferenc Puskás vor putea urmări "Puskás Hungary", un documentar în regia lui Tamás Almási despre marele căpitan al echipei maghiare din anii '50, care a învins sărăcia şi a trecut prin cel de-Al Doilea Război Mondial şi revoluţia din 1956, ajungând atacantul celebru în toată lumea al echipei Real Madrid.

Totodată, publicul va putea urmări filmul "Declaraţie de dragoste", de Nicolae Corjos, unul dintre primele "love story-uri" româneşti, care s-a bucurat de un mare succes în anii '80. Pelicula îi are ca protagonişti pe Teodora Mareş şi Adrian Păduraru, iar în distribuţie se regăsesc nume sonore din cinematografia autohtonă precum Ion Caramitru, Tamara Buciuceanu-Botez şi Adela Mărculescu.

Capacitatea noului spaţiu de proiecţii din Piaţa Unirii este de 900 de locuri, iar preţul unui bilet este de cinci lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici