Filmele pe teme biografice, printre tendinţele de anul acesta în cinematografie

După succesul filmului "Gainsbourg, vie héroïque", de Joann Sfar, ecranizarea biografiilor unor personalităţi sau vedete constituie un gen în vogă în acest an, urmând să fie realizate pelicule despre celebrităţi diverse, de la Margaret Thatcher, la Dalida şi Tupac Shakur.

78 afișări
Imaginea articolului Filmele pe teme biografice, printre tendinţele de anul acesta în cinematografie

Filmele pe teme biografice, printre tendinţele de anul acesta în cinematografie (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Tendinţa nu este una nouă - a se vedea "Gandhi" (1982), "JFK" (1991) al lui Oliver Stone, dar şi "La vie en rose/ La Mome" (2007), un film despre viaţa lui Edith Piaf (interpretată Marion Cotillard) în regia lui Olivier Dahan - şi totuşi cineaştii continuă să prezinte fără complexe vieţile unor personaje contemporane în filme care ar putea să-i emoţioneze pe urmaşii sau moştenitorii acestora.

În Statele Unite ale Americii, Leonardo DiCaprio i-a dat deja viaţă şefului FBI Edgar Hoover, într-un film semnat de Clint Eastwood - "J. Edgar", care urmează să fie lansat în 2012.

În prezent, la Hollywood sunt în lucru două filme despre Marilyn Monroe. Primul, "My Week with Marilyn", vorbeşte despre colaborarea dificilă a actriţei cu regizorul şi actorul britanic Laurence Olivier. Dacă acest film o are în distribuţie pe Michelle Williams, în cel de-al doilea, diva blondă va fi interpretată de Naomi Watts. Acest al doilea lungmetraj biografic este o adaptare a romanului "Blonde", de Joyce Carol Oates.

Totodată, proiectul unui film despre viaţa lui Tupac Shakur, aşteptat de fani de la asasinatul rapperului, în 1996, a fost primit cu reticenţă de mama artistului. Un alt film despre un star rock este cel despre viaţa lui Freddie Mercury, care îl va avea în rolul principal pe Sacha Baron Cohen. De asemenea, Martin Scorsese lucrează la un proiect despre viaţa lui Frank Sinatra, dar nu înainte de a încheia filmările pentru "Hugo Cabret", turnat parţial în Franţa.

De asemenea, este în lucru un proiect despre viaţa artistei egiptene Dalida, care ar urma să apară anul viitor.

Filmele biografice nu au ocolit nici personalităţile din viaţa politică care sunt încă în viaţă. Astfel, în curând va apărea filmul "La Conquête", despre ascensiunea lui Nicolas Sarkozy la Palatul Elysée. Acesta se alătură filmului "The Iron Lady", în care Meryl Streep va juca rolul lui Margaret Thatcher. Fostul premier britanic nu a comentat nimic pe marginea acestui proiect, ea ieşind din viaţa publică din 2002.

Şi nu în ultimul rând, un alt proiect de acest gen este cel semnat de Luc Besson care o are ca eroină pe activista pentru drepturile omului Aung San Suu Kyi, deţinătoare a premiului Nobel pentru pace.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici