Filmul "Aferim! ", de Radu Jude, lansat pe DVD şi Blu-Ray

"Aferim!", de Radu Jude, câştigător al Ursului de Argint la Festivalul de Film de la Berlin 2015 şi propunerea României pentru o nominalizare la categoria cel mai bun film într-o limbă străină a premiilor Oscar 2016, va fi disponibil de la sfârşitul acestei săptămâni pe suport DVD şi Blu-Ray.

527 afișări
Imaginea articolului Filmul "Aferim! ", de Radu Jude, lansat pe DVD şi Blu-Ray

Filmul "Aferim! ", de Radu Jude, lansat pe DVD şi Blu-Ray (Imagine: Silviu Ghetie/Hi Film Productions)

"Aferim!", unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, a fost distins, între altele, cu trofeul oraşului Lisabona şi premiul de distribuţie la IndieLisboa, Le Bayard d'Or pentru cea mai bună imagine la Namur, premiul publicului la Let's CEE Viena, distincţia FIPRESCI la Miskolc în Ungaria, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Producţia va participa, sâmbătă, la cea de-a 28-a ediţie a Premiilor Academiei Europene de Film, care va avea loc la Berlin, fiind nominalizată la categoria cel mai bun scenariu european.

Lungmetrajul, produs de Ada Solomon, este cel mai de succes film românesc al anului, fiind vizionat de aproximativ 77.000 de spectatori în sălile de cinema.

"Aferim!", de Radu Jude, este un un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Atât DVD-ul cât şi Blu-Ray-ul conţin subtitluri în română, engleză şi franceză. Cele două formate vin însoţite de o broşură ce cuprinde un dicţionar de arhaisme, materiale apărute în publicaţii internaţionale, dar şi un context istoric semnat de Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, doctor în istorie şi civilizaţie la École des Hautes Études en Sciences Sociales din Paris, cercetător la Institutul de Istorie "Nicolae Iorga" şi profesor asociat la Facultatea de Sociologie a Universităţii din Bucureşti.

În premieră în România, ambele variante vin cu o versiune accesibilizată pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

În plus, acestea conţin şi scurtmetrajele "O umbră de nor" şi "Trece şi perete", ambele regizate de Radu Jude.

"Aferim!" pe DVD şi Blu-Ray va putea fi găsit în reţeaua Librăriilor Cărtureşti şi în Librăria "Anthony Frost" din Bucureşti şi Librăria Habitus din Sibiu.

"O lecţie aspră de istorie, uşurată de umorul deocheat şi de elementele western-ului clasic. Elegant turnat în alb-negru, pe peliculă de 35 de milimetri, al treilea lungmetraj al lui Radu Jude lasă impresia unui concurent puternic, graţie aspectului său uimitor, subiectului actual şi scenariului surprinzător de amuzant", a notat The Hollywood Reporter.

Publicaţia Variety a considerat, la rândul său, că "Aferim!" este cel mai reuşit şi cel mai original dintre filmele lui Radu Jude, şi a constatat că regizorul român este în continuare preocupat de "jocurile de putere şi de "umilinţele" la care oamenii se supun reciproc.

"Aferim!" este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films şi cu participarea HBO România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici