Filmul "Oppenheimer" a obţinut cele mai multe nominalizări la premiile BAFTA

  • Drama istorică "Oppenheimer", unul dintre cele mai apreciate filme de anul trecut, a obţinut joi 13 nominalizări la premiile BAFTA.
  • "Oppenheimer" este un film despre crearea bombei atomice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Pelicula a fost urmată de comedia "Poor Things", cu 11 nominalizări.
177 afișări
Imaginea articolului Filmul "Oppenheimer" a obţinut cele mai multe nominalizări la premiile BAFTA

Filmul "Oppenheimer" a obţinut cele mai multe nominalizări la premiile BAFTA

"Killers of the Flower Moon", de Martin Scorsese, şi "The Zone of Interest", care spune povestea unei familii care trăieşte lângă Auschwitz, au primit câte nouă nominalizări.

"Oppenheimer", "Poor Things" şi "Killers of the Flower Moon" vor concura pentru premiul cel mare, alături de drama "Anatomy of a Fall" şi "The Holdovers", o comedie care are loc într-un internat de băieţi.

"A fost un an remarcabil pentru cinematografie, aşa cum o reprezintă cele 38 de filme nominalizate", a declarat Anna Higgs, preşedintele Comitetului de Film al BAFTA.

Margot Robbie, din ”Barbie”, a fost nominalizată la categoria cea mai bună actriţă principală, alături de Emma Stone, starul din "Poor Things", Carey Mulligan pentru "Maestro", Fantasia Barrino pentru "The Color Purple", Sandra Hüller din "Anatomy of a Fall" şi Vivian Oparah pentru "Rye Lane".

Actorii principali nominalizaţi sunt Bradley Cooper ("Maestro), Barry Keoghan ("Saltburn"), Cillian Murphy ("Oppenheimer"), Colman Domingo, ("Rustin"), Paul Giamatti ("The Holdovers") şi Teo Yoo ("Past Lives").

Decernarea premiilor BAFTA, cele mai importante premii cinematografice din Marea Britanie, va avea loc la Londra pe 18 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici