Florin Piersic a primit titlul de "Cavaler de onoare al culturii bistriţene"

Actorul Florin Piersic a primit titlul de "Cavaler de onoare al culturii bistriţene", fiind prima personalitate căreia i s-a acordat o astfel de distincţie din partea autorităţilor locale din Bistriţa.

30 afișări
Imaginea articolului Florin Piersic a primit titlul de "Cavaler de onoare al culturii bistriţene"

Florin Piersic a primit titlul de "Cavaler de onoare al culturii bistriţene" (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Titlul i-a fost oferit actorului miercuri seară, la Bistriţa, la finalul spectacolului "Străini în noapte", jucat de Florin Piersic în compania Emiliei Popescu, pe scena Centrului Cultural Municipal, reprezentaţie la care au asistat circa 400 de persoane.

Spectacolul "Străini în noapte", în regia lui Radu Beligan, a umplut până la refuz, pentru a doua oară în mai puţin de un an, sala mare a Centrului Cultural Municipal Bistriţa, biletele epuizându-se cu două săptămâni înainte de spectacol, în pofida faptului că preţul - de 50 de lei - nu a fost accesibil oricui.

Publicul bistriţean i-a cântat "La mulţi ani" actorului Florin Piersic, la împlinirea vârstei de 73 de ani, prilejul fiind folosit de organizatori pentru a-i oferi actorului şi titlul de "Cavaler de onoare al culturii bistriţene", Florin Piersic fiind prima personalitate care îl primeşte.

Cel care i-a înmânat actorului titlul a fost directorul Centrului Cultural Municipal, Dorel Cosma, care l-a avut alături pe primarul oraşului, Ovidiu Creţu. Edilul i-a oferit actorului o piatră din Biserica Evanghelică din Bistriţa, cel mai important monument istoric al oraşului, afectat anul trecut de un incendiu care a creat pagube de peste un milion de euro.

Piersic a mai primit, din partea celor doi, un fular alb, de două ori mai lung decât cel pe care îl poartă, de obicei, în apariţiile sale publice, iar în onoarea sa o formaţie de lăutari a urcat pe scenă pentru a-i cânta "La mulţi ani".

Emoţionat, actorul a coborât în sală şi s-a îmbrăţişat cu spectatorii. El a promis că va reveni la Bistriţa pentru o nouă reprezentaţie a spectacolului "Străini în noapte".

Citeşte şi:

Florin Piersic, aplaudat mai bine de o oră la Cluj

Florin Piersic, sărbătorit la Târgu Mureş

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici