Fostul premier britanic Boris Johnson şi-a găsit de muncă în televiziune

Boris Johnson i se va alătura lui Nigel Farage la GB News, post TV criticat de mai multe ori pentru încălcarea regulilor de imparţialitate.

369 afișări
Imaginea articolului Fostul premier britanic Boris Johnson şi-a găsit de muncă în televiziune

Fostul premier britanic Boris Johnson şi-a găsit de muncă în televiziune

De la prim-ministru la TV: Boris Johnson va fi noul star al GB News, canalul de dreapta care aspiră să fie versiunea britanică a Fox News, postul american socotit megafonul trumpismului.

Fostul premier a semnat un contract care îi va umfla şi mai mult portofelul, uns deja de pagina săptămânală pe care o menţine în Daily Mail, tabloidul care este cel mai bine vândut şi mai influent ziar, şi mai ales de discursurile care îi aduc milioane.

Dar ce va face Boris în eter? Îşi va oferi „părerile sincere” asupra treburilor mondiale şi mai presus de toate va exalta „immensele oportunităţi” ale Brexit-ului, ieşirea din Uniunea Europeană pe care el însuşi a finalizat-o când se afla în Downing Street.

Johnson nu va avea propriul show, dar va avea păreri care vor acoperi teme ca influenţa globală a Chinei, invazia Ucrainei de către Rusia, dar va avea şi un rol principal în comentare alegerilor britanice şi americane care vor avea loc anul viitor.

GB News încearcă să importe în Marea Britanie modelul de televiziune „partizană” care predomină în Statele Unite, fiind criticat de mai multe ori de autoritatea de reglementare a televiziunii din cauza încălcărilor regulilor de imparţialitate, care la Londra sunt luate foarte în serios. Luna trecută, noul canal de dreapta a ajuns la 2,8 milioane de telespectatori (faţă de aproape 9 pentru BBC News şi peste 7 pentru Sky News).

Interesant este că cealaltă vedetă a GB News este Nigel Farage, omul care a pus Brexit-ul pe agenda politică britanică. Nigel Farage a salutat venirea lui Boris Johnson.

După cum a comentat Nick Robinson, unul dintre cei mai cunoscuţi prezentatori politici de la radioul BBC, „Johnson se alătură lui Farage în ceea ce arată din ce în ce mai puţin ca un canal de ştiri şi din ce în ce mai mult ca o nouă mişcare politică”. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici