FOTO, VIDEO | Filmul "Dunkirk", regizat de Christopher Nolan, despre salvarea miraculoasă a 300.000 de soldaţi din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, triumf în box office-ul românesc de weekend

Unul dintre cele mai aşteptate evenimente cinematografice semnate de regizorul britanic Christopher Nolan, action thriller-ul "Dunkirk", despre povestea operaţiunii militare Dynamo din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost liderul box office-ului românesc din acest weekend.

719 afișări
Imaginea articolului FOTO, VIDEO | Filmul "Dunkirk", regizat de Christopher Nolan, despre salvarea miraculoasă a 300.000 de soldaţi din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, triumf în box office-ul românesc de weekend

Filmul "Dunkirk", regizat de Christopher Nolan, triumf în box office-ul românesc de weekend

Lungmetrajul ”Dunkirk” a obţinut venituri în valoare de 655.474 lei, precum şi un număr de 32.051 spectatori.

Supranumită „Operaţiunea Dynamo”, evacuarea Dunkirk a fost o operaţiune militară britanică care a salvat 300.000 de soldaţi ai Aliaţilor blocaţi în port şi înconjuraţi de trupele germane. Winston Churchill a descris eveniment drept „o salvare miraculoasă”.

“Dunkirk” este bazat pe evacuarea care, deşi a avut loc în primele luni ale celui de-al Doilea Război Mondial, a avut un impact direct asupra rezultatului războiului. Totuşi Nolan a preferat să transforme acest moment istoric într-o peliculă captivantă, de impact: un thriller cu o acţiune epică, contra timp, în care miza nici că putea fi mai mare, decât să producă o dramă despre câmpul de război.

Acesta afirmă: “Ceea ce s-a întâmplat la Dunkirk este una dintre cele mai minunate poveşti din istoria umanităţii, o cursă contra timp împotriva morţii. A fost o situaţie extraordinar de încordată; aceasta este realitatea. Obiectivul nostru în crearea acestui film a fost să transpunem audienţa în acea situaţie ţinând cont de istorie, dar şi cu o anumită măsură de intensitate şi, desigur, şi cu un simţ al divertismentului. ”

Scris şi regizat de Christopher Nolan, action thriller-ul epic ,,Dunkirk” aduce în prim plan povestea operaţiunii Dynamo, care pe marele ecran este expusă din trei unghiuri diferite şi poate fi observată în timp ce se desfăşoară pe pământ, în apă şi în aer, fiind redată spectatorilor printr-o combinaţie inovatoare de tehnologie IMAX cu film de 65 mm.

“Motivul pentru care am filmat pe o peliculă IMAX,” afirmă Nolan, “este că imaginea are o calitate fără egal. Când stai în sala de cinema, ecranul dispare şi poţi avea un simţ tactil al imaginii. Este potrivit pentru panorame incredibile şi acţiune la o scară mare. De asemenea, am descoperit de-a lungul timpului că folosirea acestuia pentru situaţii intime creează un caracter imediat care este foarte captivant. Aşadar, sentimentul nostru a fost că dacă am reuşi să găsim o cale prin care să transformăm practic, totul ar merita.”

Povestea filmului surprinde trupele britanice şi ale aliaţilor înconjurate de inamici pe plaja franceză şi forţate să facă faţă unui asalt aproape imposibil de rezistat.

„Dunkirk” reuneşte o distribuţie impresionantă din care fac parte actorii Tom Hardy („Mad Max: Drumul furiei”), Mark Rylance, Kenneth Branagh, Cillian Murphy şi debutantul Fionn Whitehead. Filmul este produs de Christopher Nolan şi Emma Thomas, iar Jake Myers este producător executiv.

Din echipa de creaţie cu care a lucrat Nolan fac parte: directorul de imagine Hoyte van Hoytema, scenograful Nathan Crowley, editorul Lee Smith, designerul de costume Jeffrey Kurland, iar Andrew Jackson este responsabil de efectele vizuale. ,,Dunkirk” a fost filmat în Franţa, Olanda, Marea Britanie şi Los Angeles.

După ce a purtat publicul de pe străzile din Gotham, în lume infinită a viselor, până la cele mai îndepărtate colţuri ale spaţiului, pentru prima dată, inovatorul regizor, scenarist şi producător propune un eveniment inspirat din viaţa reală, ale cărui ecouri au răsunat pe tot parcursul vieţii acestuia: miracolul de la ,,Dunkirk”, care a fost lansat pe 21 iulie, pe marile ecrane din toată ţara, fiind disponibil şi în format IMAX.

Mai multe informaţii despre producţie pot fi găsite pe pagina de Facebook: Facebook/DunkirkRomania.

Trailerul filmului poate fi vizionat mai jos:

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici