Fotografii inedite realizate de autorul portretului-cult al lui Che Guevara, publicate la Madrid

Fotografii inedite realizate de Alberto Korda, autorul portretului-cult al lui Ernesto Che Guevara, care a făcut înconjurul lumii, vor fi publicate, săptămâna aceasta, într-o carte dedicată fotografului cubanez, ce va fi lansată la Madrid.

49 afișări
Imaginea articolului Fotografii inedite realizate de autorul portretului-cult al lui Che Guevara, publicate la Madrid

Fotografii inedite realizate de autorul portretului-cult al lui Che Guevara, publicate la Madrid

Volumul, intitulat "Conocido. Desconocido" ("Cunoscut. Necunoscut"), publicat la editura La Fabrica, include 437 de fotografii alb-negru, în care predomină imaginile cu Fidel Castro la Sierra Maestra, dar şi instantanee cu revoluţia cubaneză de la sfârşitul anilor '50.

Printre imagini se numără şi mai multe fotografii cu Ernesto Che Guevara şi Fidel Castro în compania unor personalităţi culturale precum scriitorii francezi Simone de Beauvoir şi Jean-Paul Sartre, romancierul american Ernest Hemingway sau liderul sovietic Nikita Hruşciov.

Alberto Diaz Gutiérrez (1928 - 2001), cunoscut sub numele de Alberto Korda, a realizat, în martie 1960, cea mai cunoscută fotografie a lui Che Guevara, purtând o beretă neagră cu steaua de Comandant al Revoluţiei Cubaneze.

Fotograful Alberto Korda a fost, de asemenea, un observator atent al Revoluţiei din Cuba din anii '50 şi al societăţii cubaneze la începutul regimului condus de Fidel Castro, dar şi un specialist în fotografie subacvatică.

Cartea, care va fi distribuită şi în alte ţări, a fost publicată în colaborare cu Diana Diaz, fiica cea mare şi moştenitoarea lui Korda, sub coordonarea specialistei cubaneze Cristina Vives şi a jurnalistului Mark Sanders.

Diana Diaz a solicitat de nenumărate ori în justiţie, de la moartea tatălui său, în 2001, împiedicarea utilizării abuzive, uneori cu scopuri publicitare, a portretului cult al lui Che Guevara făcut de tatăl său, una dintre fotografiile cu cele mai multe copii în toată lumea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici