Fotografiile anului 2007, premiate de UNICEF

Imaginea unei mirese-copil afgane şi a unui copil-muncitor din Bangladesh au fost desemnate fotografiile anului 2007, în cadrul unui concurs organizat de UNICEF, la care au fost înscrise numeroase poze ilustrând condiţiile cu care se confruntă unii copii din lume, informează Spiegel Online.

21 afișări
Imaginea articolului Fotografiile anului 2007, premiate de UNICEF

Foto http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,524007,00.html

Fotografia cu mireasa pre-adolescentă îl prezintă pe mirele în vârstă de 40 de ani stând alături de copila de 11 ani, care urmează să-i fie soţie. Fotografa Stephanie Sinclair, care a surprins imaginea anul trecut în Afganistan, a întrebat-o pe fată ce simte în ziua logodnei. "Nimic. Nu îl cunosc pe bărbatul acesta. Ce ar trebui să simt?", a spus aceasta.

Potrivit sursei citate, fotografa americană Stephanie Sinclair a realizat imaginea premiată în cadrul unei serii dedicate căsătoriilor forţate ale minorilor din Afganistan, Etiopia şi Nepal, în perioada 2005 - 2007. UNICEF estimează că peste 50% dintre femeile afgane sunt obligate să se căsătorească înainte de a împlini 18 ani.

Imaginea şocantă şi povestea din spatele ei i-au adus lui Sinclair principalul premiu din cadrul concursului "Fotografia Anului", sponsorizat de UNICEF.

Argintul concursului a fost luat de GMB Akash din Bangladesh, cu o imagine a unui copil care lucrează. Studiile UNICEF au indicat că 4,7 milioane de copii cu vârste de 5-14 ani lucrează în Bangladesh.

Bronzul competiţiei i-a revenit fotografului german Hartmut Schwarzbach, cu imaginea unei fetiţe de nouă ani care sare, de ziua ei, pe un fotoliu aruncat într-o groapă de gunoi din apropiere de Manila.

În cadrul competiţiei au existat şi opt menţiuni, toate imaginile câştigătoare fiind alese dintr-un total de 1.230 de înscrieri, depuse de 142 de fotografi din 31 de ţări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici