Francis Ford Coppola va cheltui 120 de milioane de dolari pentru a realiza filmul la care a visat

La 50 de ani de la filmarea peliculei „Naşul”, celebrul regizor crede că mai are multe de spus în cinema şi lansează „Megalopolis”.

3659 afișări
Imaginea articolului Francis Ford Coppola va cheltui 120 de milioane de dolari pentru a realiza filmul la care a visat

Francis Ford Coppola va cheltui 120 de milioane de dolari pentru a realiza filmul la care a visat

Marele regizor Francis Ford Coppola, în vârstă de 82 de ani, nu se poate bucura la bătrâneţe de banii câştigaţi. Aproape toţi vor fi cheltui într-un film pe care visează să-l facă de 40 de ani şi al cărui titlu îl are deja în minte: „Megalopolis”. Coppola crede că va fi unul dintre acele puţine filme cu adevărat atemporale, care sunt vizionate în fiecare an din generaţie în generaţie, pentru totdeauna.

La 50 de ani de la filmarea „Naşul”, Coppola crede că mai are multe de spus în cinema. Îşi doreşte în sfârşit să facă un film personal, scris de el, care tratează teme care îi curg din inimă şi îi ocupă mintea şi este dispus să-şi rişte averea personală pentru a reuşi. În 1982, a făcut aşa ceva filmând „A Day-long Dream”, care a costat 26 de milioane de dolari şi a încasat 600.000 de dolari în total. A trebuit să-şi vândă garsonierele şi alte proprietăţi şi a fost nevoie de ani de sacrificii, pentru a scăpa de datorii la bănci.

Produce vin şi conduce o Tesla

A trecut mult timp de la acel eşec. Coppola a făcut bani frumoşi, astăzi locuieşte în Napa Valley, iar la proprietatea Hinglenook produce vin excelent şi profitabil. Regizorul este într-o formă extraordinară, conducând o Tesla la viteze nerecomandate vârstei sale, încercând să slăbească şi nu are nevoie decât de un aparat auditiv. Citeşte „Visul camerei roşii”, cel mai mare roman al literaturii chineze, cu cele 120 de capitole.

Coppola a vorbit despre viaţa sa şi despre „Megalopolis” în revista americană Gentlemen's Quarterly (GQ), dezvăluind câteva detalii. Îl va costa cel puţin 120 de milioane de dolari, va fi un film plasat la New York, o poveste de dragoste care investighează natura umană şi care va pune o întrebare fundamentală: societatea în care trăim este cu adevărat singura disponibilă?

Visează la un film „etern”

Coppola a spus că şi-ar dori ca „Megalopolis” să urmeze calea „It’s a Wonderful Life” de Frank Capra, filmul pe care toată lumea îl vede o dată pe an, aproape întotdeauna în Ajunul Crăciunului.

„Megalopolis”, potrivit lui Coppola, ar trebui să devină şi el un film care în fiecare an ne face să reflectăm asupra naturii umane, pentru generaţii şi generaţii. Regizorul a spus că încă deţine drepturile la „Apocalypse Now” şi astăzi, pentru că nimeni nu fusese de acord să-l finanţeze.
Coppola avea 33 de ani, câştigase deja 5 premii Oscar, dar la Hollywood producătorii nu au vrut să rişte bani pe un proiect care părea deja mort. „Cu cât un film este mai personal, cu atât îţi reprezintă mai mult visul şi este mai dificil să-l finanţezi”, a spus regizorul.

Despre „Naşul”, a spus: „‘Naşul’ este filmul care m-a stricat. Dacă aş fi continuat să fac astăzi doar filme cu mafie aş fi fost foarte bogat, dar nu aş fi învăţat nimic".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici