Göteborg 2019. Scriitorul Mircea Cărtărescu va participa la cel mai mare târg de carte din Scandinavia

Scriitorul Mircea Cărtărescu va fi prezent la ediţia de anul acesta a celui mai mare târg de carte din Scandinavia, "Bok & Bibliotek", ce se va desfăşura în perioada 26 - 29 septembrie la Göteborg, Suedia, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

171 afișări
Imaginea articolului Göteborg 2019. Scriitorul Mircea Cărtărescu va participa la cel mai mare târg de carte din Scandinavia

Göteborg 2019. Scriitorul Mircea Cărtărescu va participa la cel mai mare târg de carte din Scandinavia

Printre temele-cheie ale ediţiei se află media şi cultura informaţiei, care include libertatea de exprimare în diversele ei forme de manifestare, culturală, literară şi vizuală.

Mircea Cărtărescu, Laura Grünberg, Liliana Corobca şi Alina Purcaru sunt invitaţi să reprezinte România la Târgul de carte de la Göteborg, alături de traducătoarele suedeze Inger Johansson şi Sanna Hartnor, participarea lor fiind susţinută de Institutul Cultural Român (ICR).

Standul României, comun cu EUNIC Stockholm, poartă numele "Café Europa" şi va reuni în dialog scriitori din numeroase ţări europene, ca rezultat al colaborării dintre ICR Stockholm şi Ambasada Austriei, Ambasada Elveţiei, Ambasada Olandei, Ambasada Estoniei, Centrul Ceh, Goethe-Institut, Institutul Camões, Institutul Polonez, Institutul Suedez şi asociaţia Judisk Kultur din Suedia.

Invitaţii României vor participa la evenimente şi în diferite spaţii ale "Bok & Bibliotek". Inger Johansson, traducătoarea operelor în limba suedeză ale lui Mircea Cărtărescu şi premiată de ICR, vorbeşte despre cel mai recent roman al acestuia lansat în Suedia, "Solenoid", pe "Scena pentru traducere", pe 27 septembrie, începând cu ora 11.30. La "Scena pentru poezie", în aceeaşi zi, va avea loc, între orele 15.00 şi 16.00, o lectură bilingvă româno - suedeză a poeziilor scriitorului Mircea Cărtărescu, cu participarea autorului şi a traducătoarei.

Participarea României la "Bok & Bibliotek" este coordonată de Institutul Cultural Român prin ICR Stockholm şi Centrul Cărţii, în parteneriat cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Târgul de carte "Bok & Bibliotek" a fost înfiinţat în 1985, iniţial ca o conferinţă a bibliotecarilor, a devenit festival literar, ca mai apoi să se transforme într-un târg de carte. "Bok & Bibliotek" este astăzi unul dintre cele mai moderne şi tehnologizate târguri de profil din lume, cu peste 800 de expozanţi din 30 de ţări de pe toate continentele, şi principalul eveniment literar al anului în Suedia.

Evenimentul, care adună peste 85.000 de vizitatori în fiecare an, are ca ţară invitată de onoare, în ediţia de anul acesta, Coreea de Sud.

Înformaţii suplimentare despre eveniment pot fi găsite pe pagina oficială a Institutului Cultural Român, www.icr.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici