Gabriel Liiceanu citeşte pe un audiobook eseul "Itinerariile unei vieţi: E.M. Cioran"

Un audiobook cu "Itinerariile unei vieţi: E.M. Cioran" de Gabriel Liiceanu, în lectura autorului, a apărut recent la Humanitas Multimedia.

4 afișări
Imaginea articolului Gabriel Liiceanu citeşte pe un audiobook eseul "Itinerariile unei vieţi: E.M. Cioran"

Gabriel Liiceanu citeşte pe un audiobook eseul "Itinerariile unei vieţi: E.M. Cioran"

Potrivit editorilor, acest eseu al lui Gabriel Liiceanu descoperă ascultătorului un Cioran când nostalgic, când vituperant, când histrionic, când dezabuzat.

Născut în urma unui interviu filmat care a transformat mansarda din rue de l'Odeon într-un adevărat platou de filmare, eseul devine o biografie precisă a vieţii lui Cioran.

"Paris, Cartierul Latin, într-una din mansardele pământului: istoria otrăvită a sfârşitului nostru de mileniu s-a petrecut în afara acestui spaţiu nespus de modest, dar abia aici, sub acoperişul de pe strada Odeon 21, s-a născut opera care avea să devină conştiinţa nefericirii noastre", consideră Gabriel Liiceanu, care-l descrie pe Cioran ca fiind "un Nietzsche contemporan trecut pe la şcoala moraliştilor francezi".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici