Gannett, cel mai mare publisher din SUA, trimite mai mulţi angajaţi în şomaj tehnic

Gannett, cel mai mare publisher de ziare din Statele Unite, va trimite angajaţii de la divizia de presă locală în şomaj tehnic pentru a reduce din cheltuieli, în timp ce, la USA Today, cel mai important titlu din portofoliul companiei, se vor opera 26 de disponibizări.

16 afișări
Imaginea articolului Gannett, cel mai mare publisher din SUA, trimite mai mulţi angajaţi în şomaj tehnic

Gannett, cel mai mare publisher din SUA, trimite mai mulţi angajaţi în şomaj tehnic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui memoriu intern trimis angajaţilor de către reprezentanţii conducerii companiei, Gannett va disponibiliza 26 de angajaţi de la USA Today şi alţi 11 de la USA Weekend.

Într-un alt memoriu, conducerea Gannett a anunţat că angajaţii diviziei de presă locală a companiei vor intra în şomaj tehnic, care va dura maxim o săptămână, în funcţie de angajat. Totodată, vor fi afectaţi şi unii angajaţi ai departamentului digital.

Angajaţii ediţiei naţionale a USA Today şi cei de la postul local de televiziune deţinut de Gannett nu vor fi vizaţi de strategia şomajului tehnic, a precizat un purtător de cuvânt al companiei.

"Reprezentanţii companiei cred că este important să luăm decizii mai conservatoare pentru ca lucrurile să meargă bine în continuare. Vedem totuşi tendinţe încurajatoare în domeniul nostru de activitate", a declarat acelaşi purtător de cuvânt.

El a mai precizat că toţi angajaţii care nu sunt membri sindicali vor intra în şomaj tehnic. În ceea ce îi priveşte pe angajaţii care sunt şi membri de sindicat, conducerea Gannett negociază cu reprezentanţii lor termenii intrării în şomaj tehnic.

Nu este pentru prima oară când conducerea Gannett aplică planuri de trimitere în şomaj tehnic a angajaţilor. În luna ianuarie, reprezentanţii companiei de publishing au declarat că angajaţii Gannett vor fi nevoiţi să îşi ia o săptămână de concediu fără plată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici