Generaţia pionierilor din epoca de aur: Ce au făcut cu libertatea lor pionierii Esca Andreea, Porumboiu Corneliu, Szabo Gabriela, Tomescu Alexandru?

La 20 de ani de la Revoluţie, Pro Tv, Gândul şi Ziarul Financiar, Mediafax se întorc în timp şi difuzează, în perioada 15-25 decembrie, filmul, pe zile, al evenimentelor de atunci, descriind emoţia şi tensiunea eliberării naţionale de la sfârşitul lui 1989.

89 afișări
Imaginea articolului Generaţia pionierilor din epoca de aur: Ce au făcut cu libertatea lor pionierii Esca Andreea, Porumboiu Corneliu, Szabo Gabriela, Tomescu Alexandru?

Generaţia pionierilor din epoca de aur: Ce au făcut cu libertatea lor pionierii Esca Andreea, Porumboiu Corneliu, Szabo Gabriela, Tomescu Alexandru? (Imagine: Gândul)

Astăzi, în Gândul, la 20 de ani de la Revoluţie, pionieri cu "succese pe ramură" şi după '89 îşi povestesc copilăria cu cravată roşie la gât, dar şi ce au făcut cu libertatea lor ascultătoarea elevă Andreea Esca, comandantul de detaşament Dragoş Bucur, care, din cauza unei carate, a pierdut pe vecie şansa de a fi comandant de unitate, violonistul cu bunici chiaburi Alexandru Tomescu, neîndemânaticul pionier Corneliu Porumboiu şi copila eroină Gabriela Szabo, care îşi făcea lecţiile la lumina dată de o baterie de tractor.

Citeşte mai multe despre copilăria "cu cravată roşie" a unor oameni de succes după 1989 pe www.gandul.info.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici