Google, acuzat de cenzură pentru că nu afişază rezultate care contestă Islamul

Motorul de căutare Google a fost acuzat că ar cenzura rezultatele afişate după ce utilizatorii au descoperit că nu sugerează termeni de căutare legaţi de Islam, informează Daily Mail, în ediţia online.

77 afișări
Imaginea articolului Google, acuzat de cenzură pentru că nu afişază rezultate care contestă Islamul

Google, acuzat de cenzură pentru că nu afişază rezultate care contestă Islamul

Potrivit constatărilor internauţilor, Google selectează rezultatele afişate astfel încât cele anti-islam să nu apară, ceea ce a atras acuzaţii de cenzură.

Într-o societate aflată constant sub presiunea timpului, motorul de căutare sugerează termeni de căutare comuni pentru a ajuta utilizatorii să găsească mai repede ceea ce caută. În cazul în care un internaut scrie cuvântul "Creştinism" în căsuţa de căutare, apar imediat o serie de opţiuni ajutătoare, incluzând sugestii de interpretări controversate cum ar fi "Creştinismul este fals" sau "Creştinismul este un cult".

Acest lucru nu se întâmplă când termenul căutat este Islam.

Constatarea acestei anomalii în sistemul de funcţionare al Google i-a determinat de unii utilizatori să concluzioneze că motorul de căutare ar cenzura rezultatele căutării.

Un purtător de cuvânt al companiei a declarat că absenţa rezultatelor se datorează unei probleme de software.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici