Google celebrează 119 ani de la inventarea îngheţatei Sundae, printr-un logo special

Google şi-a modificat logoul, duminică, pentru a celebra 119 ani de existenţă a îngheţatei Sundae, noul logo al Google prezentând în titlu, în locul celor două litere "o", imaginea unei cupe cu deliciosul desert, despre care se spune că a fost inventat pe 3 aprilie 1892.

102 afișări
Imaginea articolului Google celebrează 119 ani de la inventarea îngheţatei Sundae, printr-un logo special

Google celebrează 119 ani de la inventarea îngheţatei Sundae, printr-un logo special

Sundae este un desert pe bază de îngheţată care îşi are originea în Statele Unite. Acest preparat este compus dintr-o cupă de îngheţată peste care se adaugă sirop, nuci, alune, ciocolată, frişcă şi o cireaşă confiată.

Potrivit Oxford English Dictionary, originea cuvântului "sundae" nu este pe deplin cunoscută. Se pare că termenul reprezintă o "deformare" a cuvântului "sunday" (duminică, în limba engleză - n.r.), fie pentru că era vorba despre un preparat servit doar în ziua de duminică, fie pentru că era vorba de acea îngheţată preparată duminică, dar rămasă nevândută, şi care era apoi comercializată, luni, la un preţ mai mic.

Oraşul Ithaca din statul american New York este cel mai des considerat drept locul în care a fost inventată îngheţata Sundae. Potrivit reprezentanţilor acestui oraş, în ziua de 3 aprilie 1892, pastorul unitarian John M. Scott şi Chester Platt, patronul Platt & Colt Pharmacy au creat împreună acest sortiment, adăugând sirop de cireşe şi câteva cireşe confiate deasupra unei cupe de îngheţată cu frişcă. Entuziasmaţi de gustul şi aspectul noului desert, ei l-au numit "Cherry Sunday".

În numărul din 5 aprilie 1892 din cotidianul Ithaca Daily Journal au apărut câteva anunţuri publicitare referitoare la îngheţata Cherry Sunday. Acestea sunt cele mai vechi referinţe despre o îngheţată Sundae.

În prezent, există opt sortimente de îngheţată Sundae, iar cea mai scumpă dintre ele costă 1.000 de dolari. Această varietate se numeşte Golden Opulence Sundae, este servită în restaurantul Serendipity 3 din New York, într-un pahar din cristal şi cu o linguriţă din aur de 18 carate.

Google îşi modifică logoul frecvent pentru a omagia diferite personalităţi ale culturii universale sau pentru a marca evenimente speciale din istorie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici