Harrison Ford va fi premiat pentru excelenţă la gala BAFTA/ LA 2015

Actorul american Harrison Ford va primi un premiu special pentru excelenţă din partea diviziei din Los Angeles a Academiei Britanice de Film şi Televiziune (BAFTA/ LA), informează variety.com

238 afișări
Imaginea articolului Harrison Ford va fi premiat pentru excelenţă la gala BAFTA/ LA 2015

Harrison Ford va fi premiat pentru excelenţă la gala BAFTA/ LA 2015 (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Starul american va primi acest premiu la gala Britannia Awards, organizată de BAFTA/Los Angeles pe 30 octombrie, la hotelul Beverly Hilton.

Premiul Albert R. Broccoli Britannia este acordat anual unei personalităţi din cinematografie, pentru contribuţia la dezvoltarea industriei divertismentului.

Ceremonia va fi găzduită de actorul Jack Whitehall şi va fi difuzată, pe 6 noiembrie, pe televiziunea americană Pop.

Printre ceilalţi laureaţi de anul acesta ai premiilor Britannia se numără Orlando Bloom, care va fi recompensat pentru activităţile umanitare, şi Meryl Streep, care va primi Stanley Kubrick Britannia Award pentru excelenţă în film.

Cunoscut pentru rolurile din seriile "Indiana Jones" şi "Războiul Stelelor", Harrison Ford a declarat în trecut că preferă ca publicul să-şi amintească de el pentru roluri precum cele din "Martorul" - care i-a adus singura nominalizare la premiul Oscar pentru rol principal - şi "The Mosquito Coast", cu Helen Mirren şi River Phoenix, două filme de Peter Weir. Ford a mai jucat în filme precum "Sabrina", în regia celebrului Sydney Pollack, şi "Imigranţii/ Crossing Over", în regia lui Wayne Kramer.

În vârstă de 73 de ani, Harrison Ford a lucrat în ultima vreme la cel de-al şaptelea film din franciza "Războiul stelelor", "Star Wars: Episode VII - The Force Awakens", care îi va avea în distribuţie pe o parte din protagoniştii trilogiei iniţiale, Carrie Fisher şi Mark Hamill, şi va avea premiera pe marile ecrane din Statele Unite ale Americii pe 18 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici