"Hollywood-ul din Marea Britanie". Un imens studio de film urmează să fie construit în Marea Britanie pentru Amazon şi Netflix

Un uriaş studio de film nou urmează să fie construit chiar în afara Londrei, ca parte a efortului de a tenta companiile de straming Amazon şi Netflix să producă mai multe blockbustere în Marea Britanie, scrie CNBC.

341 afișări
Imaginea articolului "Hollywood-ul din Marea Britanie". Un imens studio de film urmează să fie construit în Marea Britanie pentru Amazon şi Netflix

"Hollywood-ul din Marea Britanie". Un imens studio de film urmează să fie construit în Marea Britanie pentru Amazon şi Netflix

Dezvoltarea, care trebuie să primească autorizaţia de construire, este finanţată de Blackstone Real Estate Partners şi Hudson Pacific Properties.

Companiile au plătit 120 de milioane de lire sterline (167 milioane de dolari) pentru 30 km nord de capitală. Investitorii intenţionează să cheltuiască în total aproximativ 700 de milioane de lire sterline pentru dezvoltare.

Blackstone şi Hudson Pacific deţin deja, în California, Sunset Studios.

Noul „campus” de televiziune şi film este văzut ca o extindere a Sunset Studios, care are trei locaţii în Hollywood. „Fresh Prince of Bel-Air” a fost filmat la Sunset Studios, la fel ca filme precum „La La Land”, „Karate Kid” şi „Zoolander”.

"Suntem încântaţi să ne extindem platforma Sunset Studios din Marea Britanie, un hub global pentru producţia de film şi televiziune", a declarat Victor Coleman, preşedinte şi CEO al Hudson Pacific, într-un comunicat.

Site-ul va fi mai mare decât cunoscutele Pinewood Studios din Marea Britanie, unde a început franciza James Bond în anii 1960.

Firmele spun că facilitatea va crea peste 4.500 de locuri de muncă pentru Broxbourne şi zona înconjurătoare, contribuind în acelaşi timp cu peste 300 de milioane de lire sterline la economia locală.

Regatul Unit se situează printre principalele pieţe producătoare de filme din lume, dar rămâne în urma Hollywoodului şi a Bollywoodului din India. În 2020, suma cheltuită pentru producţia de film şi televiziune de vârf din Marea Britanie a ajuns la 2,84 miliarde de lire sterline, o scădere de 21% faţă de nivelul anului 2019, potrivit British Film Institute.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici