Video Horaţiu Mălăele: Meseria de regizor de film m-a agresat şi m-a chinuit foarte mult

Horaţiu Mălăele a declarat marţi, după proiecţia de presă a peliculei ce marchează debutul său în regia de film, "Nunta mută", că meseria de regizor de cinema "este una groaznică", ce l-a agresat şi l-a chinuit foarte mult.

388 afișări

"Te loveşti de mai multe lucruri decât îţi propui, când eşti regizor de film", a spus Horaţiu Mălăele.

"Am învăţat multe şi cred că am făcut un lucru bun, care merită să fie văzut", a adăugat artistul.

Drepturile de difuzare ale filmului "Nunta mută" pentru Franţa şi Germania au fost achiziţionate de Bac Films, pelicula urmând să aibă premiera pariziană pe 7 ianuarie.

De asemenea, Mălăele a mărturisit că filmul urmează să fie promovat în Franţa inclusiv de Costa Gavras, care, în prezent, este preşedintele Centrului Naţional al Cinematografiei din Franţa.

Filmul va participa astfel, anul viitor, la diferite festivaluri.

"Această poveste am auzit-o în adolescenţa mea teatrală de la Octavian Cotescu, profesorul meu", a mărturisit regizorul.

"Povestea a avut loc în Moldova, dar asemenea poveşti s-au întâmplat în tot spaţiul comunist din estul Europei. Am dezvoltat un mic sinopsis. Am încercat timp de 30 de ani să o impun câtorva persoane.din cinematografie dar, din varii motive, nu am putut să dăm drumul acestui proiect. M-am izbit de Adrian Lustig şi am scris acest scenariu", a povestit Mălăele.

"Nu sunt un regizor profesionist. Am fost emoţionat de faptul că mari actori au făcut parte din proiect şi au făcut-o pe bani puţini (...) Nici nu ne apucaserăm bine de filmări şi contractele s-au înjumătăţit, dar ei au venit la filmări. Pentru mine a fost o emoţie şi un exemplu de prietenie", a mai vorbit Mălăele despre problemele de la filmări.

Filmul a avut un buget de 1,5 milioane de euro.

Citeşte mai multe despre filmul "Nunta mută", în regia lui Horaţiu Mălăele.

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici