Hurezeanu, Dinescu, Ursu, Turcescu şi Buşcu, în Consiliul Editorial de la Cotidianul

Emil Hurezeanu, Adrian Ursu şi Mircea Dinescu vor face parte din Consiliul Editorial al Cotidianul, alături de Doru Buşcu şi Robert Turcescu, acesta din urmă fiind înlocuit în funcţia de director editorial de Doru Buşcu, informează un comunicat remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

11 afișări
Imaginea articolului Hurezeanu, Dinescu, Ursu, Turcescu şi Buşcu, în Consiliul Editorial de la Cotidianul

Hurezeanu, Dinescu, Ursu, Turcescu şi Buşcu, în Consiliul Editorial de la Cotidianul

Consiliul Editorial va fi responsabil cu propunerea şi susţinerea unor proiecte editoriale complexe.

De asemenea, Consiliul Editorial al Cotidianul va fi responsabil de elaborarea unor campanii de conţinut şi de promovarea subiectelor generate de echipa ziarului în cadrul dezbaterilor publice.

Astfel, Doru Buşcu va deţine fotoliul de director editorial, înlocuindu-l în funcţie pe Robert Turcescu. În ceea ce priveşte funcţia de redactor-şef, aceasta va fi deţinută, în continuare, de Mihnea Măruţă.

Emil Hurezeanu s-a născut la 26 august 1955 la Sibiu. Hurezeanu este absolvent al Facultţii de Drept din Cluj şi al Facultăţii de Ştiinţe Politice din Boston. Acesta a ocupat, în perioada 1976-1979, funcţia de redactor al revistei Echinox. În 1983, s-a stabilit în Germania, devenind comentator politic la Radio Europa Liberă şi Deutsche Welle. După 1990 revine în ţară, unde a colaborat cu Antena 1, Realitatea TV, Europa FM sau România liberă, unde, până de curând, a ocupat funcţia de director editorial.

Adrian Ursu s-a născut la Slatina, la 9 august 1969. Este absolvent al Facultăţii de Litere (Universitatea Bucureşti), fiind exmatriculat în 1993, în anul 3, de la Facultatea de Jurnalism, Universitatea Bucureşti. În perioada 1992-2005 a ocupat funcţiile de reporter parlamentar, ziarist de investigaţie, corespondent de război (Irak, Iugoslavia, Serbia, Kossovo şi Afganistan), şef departament Politic şi redactor-şef adjunct la Adevărul. Din 2005 până în decembrie 2007, Ursu a ocupat poziţia de redactor-şef al cotidianului Gândul. De asemenea, Ursu s-a remarcat ca realizator de emisiuni la TVR, Radio România Actualităţi, în prezent fiind realizatorul talk-show-ului zilnic "Oamenii Realităţii" şi al emisiunii săptămânale "Eurosceptici", la Realitatea TV .

Mircea Dinescu s-a născut pe 11 noiembrie 1950, la Slobozia. Este absolvent al Facultăţii de Jurnalism. Dinescu a fost redactor la revistele Luceafărul şi apoi la România literară, de unde a fost concediat în 1989, arestat la domiciliu şi exclus din partid, din cauza unui interviu dat ziarului francez Libération în care îl critica pe Nicolae Ceauşescu. A fost implicat în proiecte notabile ale publishingului romanesc, în calitate de publicist şi proprietar al publicaţiilor Dilema Veche, România literară, Plai cu Boi şi Aspirina Saracului, şi de asociat al Academiei Caţavencu şi al ziarului Gândul. De asemenea, Dinescu este partenerul de talk show al lui Stelian Tănase, în fiecare vineri seara, la Realitatea TV.

Robert Turcescu s-a născut la 3 mai 1975 la Piteşti. Este absolvent al Şcolii Superioare de Jurnalistică şi licenţiat al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Jurnalistică şi Ştiintele Comunicării. Turcescu este jurnalist din 1993, lucrând în presă scrisă (Curierul Naţional, Ziua, Evenimentul Zilei, Dilema Veche şi Cotidianul), radio (Radio Total şi Europa Fm) şi televiziune (TVR şi Realitatea TV). În prezent, este realizator al emisiunii "România în direct" de la Europa FM şi realizator al talk-show-ului "100%", de la Realitatea TV. A fost în două etape distincte redactor-şef şi, mai apoi, director editorial al ziarului Cotidianul.

Doru Buşcu lucrează la Caţavencu din februarie 1990. Din 1997, este redactor-şef al Academiei Caţavencu. Din 2002 s-a ocupat de lansarea şi dezvoltarea editorială a tuturor publicaţiilor Grupului Caţavencu. De asemenea, Buşcu coordonează proiectul Cotidianul, al cărui director editorial a fost şi în perioada 2004 - mai 2007.

Potrivit celor mai recente date furnizate de Biroul Român de Audit al Tirajelor, Cotidianul, editat de trustul Realitatea-Caţavencu, a coborât, în iulie 2007, la o cifră de 13.131 de copii vândute în medie, pe apariţie, de la 20.286, cât avea în iunie. A urmat, în august, o uşoară creştere, de până la 13.748 copii, pentru ca, în septembrie, vânzările să urce până la 24.833 de copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici