IAŞUL LUI BONDOR: Evenimente de comemorare a victimelor Pogromului de la Iaşi

La Iaşi, această săptămână este dedicată comemorării Pogromului de la Iaşi. Institutul „Elie Wiesel” organizează manifestări semnificative, printre care comemorarea victimelor Pogromului la cimitirele evreieşti din Iaşi şi un vernisaj al expoziţiei istorice dedicate Pogromului la Palatul Culturii.

738 afișări
Imaginea articolului IAŞUL LUI BONDOR: Evenimente de comemorare a victimelor Pogromului de la Iaşi

IAŞUL LUI BONDOR / Evenimente de comemorare a victimelor Pogromului de la Iaşi

La Iaşi, această săptămână este dedicată comemorării Pogromului de la Iaşi. Institutul „Elie Wiesel” organizează câteva manifestări semnificative: comemorarea victimelor Pogromului la cimitirele evreieşti din Iaşi, Podu Iloaiei şi Târgu Frumos (marţi, 28 iunie, orele 10-14), vernisajul expoziţiei istorice dedicate Pogromului (tot marţi, orele 16-18, la Palatul Culturii), vernisajul expoziţiei Benjamin Fondane (miercuri, ora 16, la Atrium Palas Mall, în parteneriat cu Institutul Francez Iaşi), urmat de concertul „In Memoriam” al Filarmonicii Moldova.

Un alt eveniment dedicat Pogromului este organizat de Asociaţia 1+1, în parteneriat cu tranzit.ro, AFCN, Teatru FIX, Centrul pentru Studiul Evreilor din România etc., purtând titlul Fragmente dintr-o viaţă, în cadrul căruia au loc: expoziţia istorică cu materiale documentare a emigranţilor din Iaşi (la tranzit.ro, pe Str. Lăpuşneanu, vernisată luni, 27 iunie, ora 18), proiecţii de filme (marţi, 28 iunie, la tranzit.ro, orele 14 şi 18), performance-ul „Mers, Mîini, Ochi”, realizat în spaţiul urban de Myriam Lefkowitz (miercuri, 29 iunie, orele 10-17), prezentarea „Vieţi întrerupte. Repertorierea victimelor pogromului de la Iaşi”, realizată de Adrian Cioflâncă (la tranzit.ro, miercuri, 29 iunie, ora 17:30), o reprezentaţie teatrală şi o proiecţie de film la Teatru FIX (joi, 30 iunie, ora 18, respectiv ora 20).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici