Indira Crasnea: O problemă serioasă în esenţa sa a fost expediată uşurel de către parlamentari

Indira Crasnea, preşedintele interimar al Clubului Român de Presă (CRP) a declarat pentru MEDIAFAX că i se pare "superficial" ca problema mesajului programelor de ştiri să fie tranşată "printr-o soluţie matematică, jumate-jumate, folosindu-te de citate înţelepte culese de ici-de colo".

40 afișări
Imaginea articolului Indira Crasnea: O problemă serioasă în esenţa sa a fost expediată uşurel de către parlamentari

Indira Crasnea: O problemă serioasă în esenţa sa a fost expediată uşurel de către parlamentari (Imagine: Mediafax Foto)

"Cred că o problemă serioasă în esenţa sa a fost expediată uşurel de către parlamentari, la final de sesiune. Să tranşezi chestiunea mesajului programelor de ştiri printr-o soluţie matematică, jumate-jumate, folosindu-te de citate înţelepte culese de ici-de colo mi se pare superficial", a declarat Indira Crasnea, preşedintele CRP redactor-şef adjunct al MEDIAFAX.

Senatul a adoptat, miercuri, cu unanimitate de voturi, o propunere legislativă care îi are drept iniţiatori pe senatorul PRM Gheorghe Funar şi deputatul PNL Ioan Ghişe, proiect care vizează modificarea şi completarea Legii audiovizualului 504/2002 în sensul că programele de ştiri ale posturilor de televiziune şi de radio vor trebui să conţină, în pondere egală, ştiri cu teme pozitive şi, respectiv negative.

Conform motivării iniţiatorilor, scopul acestei propuneri este "de a îmbunătăţi climatul general şi de a oferi şansa publicului să aibă percepţii echilibrate asupra vieţii cotidiene, atât din punct de vedere psihic, cât şi emoţional".

"Mă indoiesc că moralul consumatorilor de ştiri se va ridica prin măsuri administrative, chiar şi motivate prin argumente ştiinţifice. Până la urmă, percepţia echilibrată a cotidianului invocată de domnii Funar şi Ghişe se asigură prin reglajele interioare şi foarte personale ale publicului. După cum, bunul simţ, seriozitatea, profesionalismul celor care produc informaţia sunt responsabile de impresia lăsată cosumatorilor de media", a considerat Indira Crasnea.

"De o parte şi de alta, e vorba de atitudine şi tot ce ţine de atitudine e destul de greu de cuantificat, de împărţit şi de etichetat de undeva de sus", a mai adăugat preşedintele interimar al CRP.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici