Indira Crasnea: Problema Codurilor este una de decizie şi de voinţă politică

Indira Crasnea, preşedintele Clubului Român de Presă, a declarat, marţi, după încheierea întâlnirii cu Emil Boc, că problema Codurilor civil şi penal este una de "decizie şi de voinţă politică", exprimându-şi speranţa că Boc va lua o "decizie înţeleaptă" în această problemă.

118 afișări
Imaginea articolului Indira Crasnea: Problema Codurilor este una de decizie şi de voinţă politică

Indira Crasnea: Problema Codurilor este una de decizie şi de voinţă politică

"Este, până la urmă, indiferent ce am face noi ca asociaţii profesionale, ca organizaţii ale societăţii civile, până la urmă, o problemă de decizie şi de voinţă politică şi speranţa noastră e ca domnul premier, în calitate de şef al Guvernului, iniţiator al acestor coduri, şi de lider al coaliţiei, să ia o decizie înţeleaptă, care să ducă această problemă în normalitate", a declarat Indira Crasnea.

De asemenea, Crasnea a precizat că în cadrul întâlnirii cu Emil Boc au fost discutate probleme legate de criza economică de pe piaţă, problemele de distribuţie cu care se confruntă mass-media, dar şi despre promulgarea Codurilor civil şi penal.

"Am discutat despre problemele economice ale presei, în vreme de criză. După cum ştiţi, industria mass-media este o industrie sensibilă la contextul economic general. (...) Am adus în atenţia domnului prim-ministru probleme economice specifice, legate de distribuţia de presă prin intermediul Poştei Române, situaţia Rodipet-ului, alte probleme de asemenea natură. Domnul premier ne-a promis că va fi un partener în rezolvarea acestor probleme şi vă spun (...) că, totuşi, cea mai mare parte a discuţiilor a fost acaparată pasional de problema codurilor civile şi penale", a mai spus preşedintele CRP.

Crasnea a spus că membrii CRP şi-au exprimat îngrijorarea faţă de modul de elaborare a Codurilor, CRP cerându-i lui Boc să supună proiectele de Coduri dezbaterii publice.

"Am exprimat din nou îngrijorarea noastră faţă de felul opac, sub clopot, sub care s-au elaborat aceste coduri şi am cerut domnului prim-ministru ca aceste coduri să fie puse pe o traiectorie firească, adică să facă o staţie ceva mai lungă la dezbaterea publică, ca un semn de respect faţă de aceste legi fundamentale care se fac pentru câteva generaţii şi care alcătuiesc structura juridică a unei naţiuni", a subliniat Crasnea.

Întâlnirea a avut loc marţi, la sala Beijing-Vienna a World Trade Center Bucureşti.

Printre membrii CRP prezenţi la întâlnire s-au numărat Maria Ţoghină, preşedinte-director general al SRR, Cristi Dimitriu, director general Mediafax, Vlad Petreanu, de la Antena 3, Mihai Pâlşu, publisher Ziua, Adela Popescu, communication manager Ringier România, şi Gabriela Vrânceanu Firea, director general Săptămâna Financiară. De asemenea, la întâlnire a fost prezent Cristian Tudor Popescu, din partea Asociaţiei Jurnaliştilor din România.

Membrii conducerii Clubului Român de Presă (CRP) s-au întâlnit, la sfârşitul lunii ianuarie, şi cu preşedintele Senatului, Mircea Geoană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici