Jean Constantin se simte mai bine, dar rămâne internat

Actorul Jean Constantin se simte mai bine după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost adus la spital cu probleme cardiace, dar va mai rămâne internat câteva zile.

96 afișări
Imaginea articolului Jean Constantin se simte mai bine, dar rămâne internat

Jean Constantin se simte mai bine, dar rămâne internat (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr.Florian Stoian, artistul se simte mai bine, nu mai are problemele de respiraţie cu care se prezentase, vineri, la unitatea medicală, iar tensiunea arterială este ţinută sub control.

"El se află în continuare internat în Secţia Cardiologie a spitalului, într-o stare bună. Artistul va mai rămâne în spital sub observaţie, iar o externare a sa va fi făcută în funcţie de cum se va simţi în continuare", a declarat dr.Stoian.

Jean Constantin a fost internat, vineri după-amiază, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, după ce a avut probleme de respiraţie şi o tensiune arterială mare. El a fost supus unor analize medicale de specialitate, fiind internat în unitatea medicală, în Secţia de Cardiologie.

Directorul unităţii medicale, dr. Ion Niculescu, a declarat, vineri, că actorul nu este într-o stare gravă, este stabil, dar, dată find vârsta înaintată şi afecţiunile cronice de care suferă, va rămâne timp de câteva zile în spital, unde va fi ţinut sub strictă supraveghere medicală. Medicul constănţean a mai precizat că actorul a cerut discreţie privind afecţiunile de care suferă şi a cerut în mod expres ca acestea să nu fie făcute publice.

Jean Constantin s-a născut la 21 august 1928 la Techirghiol, în judeţul Constanţa. A debutat pe scenă la secţia de estradă din cadrul Teatrului de Stat Fantasio din Constanţa, în 1957.

Actorul a jucat în peste 50 de filme, cum ar fi "Baronul Ecluzei" (1960), "Răzbunarea haiducilor"(1968), "Zile de vară" (1968), "Prea mic pentru un război atăt de mare" (1969), devenind celebru în anii '70, cu seria de filme de comedie "B(rigada) D(iverse)", unde a jucat alături de Toma Caragiu, Sebastian Papaiani, Dem Rădulescu, Puiu Călinescu şi Iurie Darie. Totodată, Jean Constantin este cunoscut pentru rolul lui Ismail din "Toate pânzele sus", de Mircea Mureşan.

Printre cele mai recente filme în care a jucat celebrul actor se numără "Cum mi-am petrecut sfârşitul lumii" (2006), "Roming", de Jiri Vejdelek (2007), şi "Supravieţuitorul" (2008), de Sergiu Nicolaescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici