Jocurile Olimpice de la Londra: Filme mute de Hitchcock, remasterizate, difuzate la "Olimpiada culturală"

Filme mute de Alfred Hitchcock, realizate în anii 1920, remasterizate şi digitalizate, vor fi difuzate în apropierea Jocurilor Olimpice de la Londra în vara anului 2012, a anunţat, luni, British Film Institute (BFI), coordonatorul acestui proiect.

136 afișări
Imaginea articolului Jocurile Olimpice de la Londra: Filme mute de Hitchcock, remasterizate, difuzate la "Olimpiada culturală"

Jocurile Olimpice de la Londra: Filme mute de Hitchcock, remasterizate, difuzate la "Olimpiada culturală" (Imagine: www.wikipedia.org)

Aceste filme clasice vor fi difuzate pe ecrane uriaşe, acompaniate de o muzică interpretată în direct de London Symphony Orchestra. Proiecţiile vor face parte din "Olimpiada culturală", o manifestare ce cuprinde o serie de evenimente speciale care vor coincide cu Jocurile Olimpice.

Alfred Hitchcock este originar din estul Londrei, unde a fost construit satul olimpic. La începuturile carierei, cu mult înainte de succesele lui hollywoodiene, cineastul britanic a regizat o serie de filme ce purtau deja amprenta celui care a fost numit ulterior "marele maestru al suspansului".

Filmele sale clasice au suportat cu greu "asaltul" timpului şi o operaţiune importantă de restaurare a trebuit să fie efectuată de către BFI.

În ciuda faptului că a fost nominalizat de şase ori la premiile Oscar, printre care pentru filmele "Psycho", "Păsările/ The Birds" şi "În spatele ferestrei/ Rear Window", Hitchcock nu a reuşit niciodată să plece acasă cu o statuetă a Academiei de film americane.

Jocurile Olimpice de la Londra vor avea loc în perioada 27 iulie - 12 august 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici